הפרלמנט במצרים
הפרלמנט במצריםרויטרס

הליך אישור המועמדים לנשיאות מצרים נמשך, וכעת מתברר כי מועמד התנועה הסלפית, התנועה האיסלמית הקיצונית שזכתה בכרבע ממושבי הפרלמנט, יוכל להתמודד על הנשיאות.

בית המשפט קבע, כי אימו של המועמד היתה אזרחית מצרית ולא אזרחית אמריקנית, ועל כן החוק הפוסל צאצא לבעל אזרחות זרה מלהתמודד לא חל עליו.

בתוך כך ממשיכים גם המועמדים האחרים במסע הבחירות שלהם, זאת לאחר זיגזג שנמשך כמעט עד לרגע האחרון של הגשת המועמדות.

צבי מזאל, שגריר ישראל לשעבר במצרים, העריך בראיון לערוץ 7, כי ההתמודדותו של עומאר סולימאן, מי שכיהן כראש המודיעין המצרי בתקופת מובארק לנשיאות והגיש את מועמדותו ברגע האחרון לאחר שהצהיר כי לא יעשה זאת, היא בעלת סיכויים לא מבוטלים על אף הסלידה של העם המצרי מהממשל הקודם כפי שהובעה במהפכה שם.

ביומן ערוץ 7 הבהיר מזאל כי רבים במצרים סבורים שהגיעה העת למצוא אדם שיעשה סדר במתרחש במדינה ולסולימאן יש את היכולות הללו. זאת בעיקר לנוכח המועצה הצבאית לבין האחים המוסלמים.