חברי בית ההוראה לענייני ציבור בירושלים בראשות רבה של קריית ארבע - חברון, הרב דב ליאור, פרסמו הערב (שני) מכתב תמיכה בסמח"ט הבקעה שהכה בשבת אנרכיסט אלים.

הרב ליאור, יחד עם רב הישוב אלון מורה - הרב אליקים לבנון, רב הישוב נריה - הרב מיכאל הרשקוביץ, רבה של בת ים - הרב דוד חי הכהן והרב שמעון כהן כתבו כי "מתוך כאב רב שמענו את שלל הגינויים המופלגים בתקשורת ולמרבה החרפה בעקבותיה גם מצד אנשי שלטון וצבא, כלפי קצין צה"ל נעלה, עתיר זכויות, סמח"ט הבקעה, לאחר הפגיעה בפניו של אנרכיסט שהגיע מעבר לים כדי להזדהות עם אויבי ישראל ולסייע להם במאבקם נגד מדינתנו".

הרבנים ציינו כי "אנרכיסטים אלו יוזמים במכוון פרובוקציות בכדי לגרום לחיילים להגיע למצבים כאלו ולתעדם. גינויים צבועים אלו ניזונים מנחיתות דרגה לאומית יהודית ורצון להתרפס בפני אומות העולם. בכך משרתים הם את אויבינו מבית ומחוץ, ופוגעים פגיעה קשה בכוחו ותפקודו של צה"ל".

"אלו היודעים ומכירים את מציאות חיינו בארץ, מבינים את המורכבות שבהתנהלות הצבאית, ומסירות נפשם המופלאה של חיילינו להגנת עמנו בכל חבלי ארץ קדשנו ואף מחוצה לה", כתבו הרבנים והוסיפו, "כל המודעים לכך באמת, בודאי שידונו מראש את חיילינו וקציננו לכף זכות וצדקות, כל זמן שלא יוכח אחרת".

"הדברים אמורים אף לגבי אזרחינו הנקלעים לצורך להגן על חייהם מפני אוייבי ישראל ונאלצים לשם כך לנקוט לעיתים באמצעים שונים. כבר אמרו רבותינו במסכת אבות 'הוו מתונים בדין'. בתקווה שדברינו אלו יכנסו בליבם של כל אוהבי עמנו וארצנו", סיימו הרבנים את מכתבם.