
לפני כשנה, נפתח לראשונה עבור חיילי ההסדר קורס מכונאי רכב של חיל החימוש.
החיילים אשר השתלבו בחיל החימוש משרתים במסגרת מסלול שילובים הכולל שנתיים שירות צבאי ושנתיים לימוד תורה בישיבות ההסדר. מאז, מספר החיילים ממסלול שילובים שהשתלב בחיל החימוש הלך וגדל וכך גם שביעות הרצון של מפקדיהם.
השבוע סיים זיו ביטון, חייל מישיבת ההסדר כוכב יעקב, קורס קצינים ובכך הפך לקצין הראשון של מסלול שילובים. ביטון אף קיבל את האות "קצין למופת".
ביטון היה אמור להתגייס לתפקיד קרבי יחד עם חבריו אך מספר שבועות לפני הגיוס פרץ דיסק ולא התאפשר לו להיות לוחם. באותם ימים נפתח לראשונה קורס מכונאי רכב עבור בני ישיבות ההסדר במסגרתו מתגייסים החיילים כקבוצה מאוחדת עם ליווי ותמיכה מרבנים ואיגוד ישיבות ההסדר.
זיו ביטון גילה מוטיבציה גבוהה לתפקיד ולאחר עשרה חודשים בלבד בחיל החימוש, הוצע לו לצאת לקורס קצינים, אותו סיים השבוע עם קבלת האות "קצין למופת".
סמנכ"ל איגוד ישיבות ההסדר אליעזר (לייזו) דויטש, אשר מלווה את מסלול שילובים, ציין כי "מדובר בהוכחה נוספת שחיילי ההסדר משרתים בנאמנות ובדבקות בכל יחידה אשר תהיה. גם במסלול חדש אשר נפתח לפני מספר חודשים בלבד, ניתן לראות בחורים עם מוטיבציה גבוהה לשירות משמעותי וכבר קצין ראשון של מהסלול".
איתן עוזרי מנכ"ל איגוד ישיבות ההסדר מסביר כי הפרויקט החדש בחיל החימוש מאפשר לחיילי ההסדר מחד רכישת מקצוע שיעזור גם בעתיד ומאידך שירות בקבוצה של בני ישיבות ביחד. "זאת על מנת לקיים שיגרת תפילות ושיעורי תורה תוך כדי השירות. אנו מודים לחיל החימוש שפתח את שורותיו לקליטת בני הישיבות ואפשר בצורה מיטבית את קיום המסלול בתוכו", אומר עוזרי.