הרב הלל הורוביץ, מראשי היישוב היהודי בחברון, היה אורח קהילת "לכו נרננה " בגבעת שמואל, בתפילה החגיגית לכבוד יום העצמאות .

במעמד התפילה בנוסח קרליבך בהנהגתו של הרב שמואל גלרנטר השתתפו 2,000 תושבים מכל האיזור, כשמכבדים את המעמד הרבנים הראשיים של העיר הרב יעקב יוסף זינגר והרב אליעזר אלבז, ראש העיר יוסי ברודני, ראש המועצה הדתית יעקב רייכר, הרב צבי יהודה לאו, והדיין הרב חיים איידלס.

מעמד התפילה בשירה וריקודים ברחובה של עיר, הפך בשנים האחרונות לאירוע תפילה מרכזי ומרומם לפתיחת ארועי יום העצמאות בגבעת שמואל והסביבה.

המעמד נפתח בלימוד משניות לזכר הנופלים, ובשיחת חיזוק של הרב הלל הורוביץ על מהות השמחה וההודאה לה' ביום ההכרזה על הקמת המדינה, בדבריו הזכיר את דברי הרב צבי יהודה קוק זצ"ל על הגבורה והדעת שנסכה ממרומים על מנהיגי המדינה בעת שהכריזו קבל עם ועולם על הקמת המדינה היהודית בארץ ישראל, חרף הסכנות הוודאיות לעצם קיום היישוב היהודי בארץ ישראל.

הוא עמד על הקשר המיוחד לאבות הקדושים ישני חברון, שהרי זכינו לחוג את חג העצמאות בחודש אייר –ראשי תיבות אברהם, יצחק, יעקב, רחל אמנו. חודש אייר הוא חודש עם הארה של האבות, שמכוחם אנו שואבים ונוסכים בנו את הגבורה, האמונה והביטחון לעמוד איתן ולהתמודד מול הקשיים והנסיונות. ובסיום הדברים הוא הדגיש את הקשר המיוחד בין גבעת שמואל לעיר האבות.