
על רקע הדיבורים על הקדמת הבחירות התייחס הבוקר יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה) לתקציב הבחירות, וציין שמדובר בתקציב של כ- 400 מיליון ש"ח.
גפני נמנע מהבעת עמדה בעד או נגד הקדמת הבחירות אך ציין שישנן מספר רפורמות שקידומן יעוכב באם יוקדמו הבחירות ויקוצר כנס הקיץ הנוכחי.
יחד עם זאת ציין גפני, כי "ועדת הכספים תמשיך לפעול גם אם יוקדמו הבחירות ממש עד ליום הבחירות עקב חיוניות עבודת הוועדה למשק ולמדינה".
הועדה נמנעה הבוקר (שני) מלאשר את שינוי המיסוי על יבוא סיגריות ומוצרי טבק. בתום דיון סוער בנוגע לצווים הממתינים לאישור הוועדה, הודיע היו"ר, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), כי ההצבעה על הצווים תדחה בשבוע.
גפני קרא לאנשי האוצר ורשות המסים להגיע לפשרה עם רשות שדות התעופה, עם הזכיין ג'יימס ריצ'רדסון, יצרני ויבואני טבק, שצפויים להיפגע מהשינוי במיסוי.
