
ה-CIA סיכל נסיון של ארגון אל-קאעידה לבצע פיגוע התאבדות במטוס, לציון יום השנה לחיסולו של בן-לאדן. גורמים אמריקנים מסרו כי ארגון הקשור לאל-קאעידה הפועל בתימן תכנן לשלוח מחבל מתאבד שיפוצץ חגורת נפץ במטוס נוסעים.
גורמים בארה"ב מסרו כי תוכנית הפעולה דומה לזו שסוכלה בשנת 2009, כשמחבל נתפס עם מטען בתחתוניו בטיסה מעל העיר דטרויט.
על פי דיווחים שונים סוכני ה-CIA שמו ידיהם על מתקן הנפץ, שמכיל מנגנון הפעלה מורכב ומתוחכם יותר מזה שנכשל בטיסה מעל דטרויט. בשלב זה בוחנים בארה"ב אם מטען הנפץ יכול היה לעבור בדיקה ביטחונית. על פי הדיווח, המטען לא הכיל מתכת, כך שיכול היה לעבור בגלאי המתכות בשדה התעופה.
מהבית הלבן נמסר כי לנשיא ברק אובמה נודע על הסיכול עוד בחודש אפריל וכי הובטח לו שלא נשקפת סכנה לציבור. לא נמסר האם נתפס המחבל, או מה עלה בגורלו.