
כור מקבוצת IDB מפרסמת את הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של 2012, מהם עולה כי החברה רשמה ברבעון הראשון של 2012 רווח נקי בסך 410 מיליון ש"ח.
הרווח נובע בעיקרו מרווח של כ-500 מיליון שקל בעקבות עליית ערך מניות קרדיט סוויס ברבעון הראשון. קרדיט סוויס תבצע בחודש מאי חלוקה במזומן של 0.75 פרנק למניה או חלוקת מניות הטבה על פי בחירת החברה. חלקה של כור בחלוקה זו צפוי לעמוד על כ-100 מיליון ש"ח, אשר יירשמו כרווח ברבעון השני.
ב"כור" מציינים, כי מכתשים אגן הציגה ברבעון תוצאות מצוינות תוך שהיא רשמה הכנסות שיא וגידול בשיעור דו-ספרתי ברווח הגולמי וב-EBITDA ותרמה לרווחי כור כ-135 מיליון ש"ח.
מאז השלמת עסקת מיזוג מכתשים אגן עם ChemChina בנובמבר 2011 פרעה כור הלוואות בסך כולל של כ- 3.7 מיליארד ש"ח ויתרת המזומן של כור עומדת נכון להיום על סך של כ-2.5 מיליארד ש"ח.
הדירקטוריונים של כור ודסק"ש צפויים להתכנס בקרוב לדיון בתנאי עסקת מיזוג כור-דסק"ש, שלאחריו יזומנו אסיפות כלליות לאישור המיזוג. מיזוג כור-דסק"ש עתיד ליצור חברה ממוזגת בעלת נזילות גבוהה, מאזן חזק ויציב ופיזור רחב של אחזקות בחברות מובילות בתחומן שפועלות במגוון תחומים בישראל ובחו"ל.
