עולים מאתיופיה
עולים מאתיופיהצילום: פלאש 90

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה הבוקר (ראשון) את הצעת חוק הגנת הצומח - המתייחסת לייבוא הדגן "טף" לארץ.

מדובר בדגן שאיננו מוכר בישראל, אולם מהווה כשמונים אחוז מהתזונה של קהילת יוצאי אתיופיה והוא מוצר בסיסי עבורם.

ח"כ שלמה מולה (קדימה) בירך על ההחלטה ואמר, כי "לא ניתן לבני העדה לסבול ממחסור במוצרי בסיס. הבוקר עשינו צעד נוסף על מנת לפתור את המחסור החמור שכבר מורגש".

בישיבת ועדת הכלכלה שנערכה בחודש ינואר הסביר מולה, כי הדגן גדל באתיופיה וכי הניסיון לגדלו בארץ נכשל. לדבריו, בשל המצוקה באתיופיה החליטה הממשלה לא לייצא את הטף אך הייתה מוכנה שלא לאסור את הייצוא בצורה מופגנת.

הוא אף ציין, כי ישנו הסכם סחר שמאפשר את הייבוא אולם ישראל טרם חתמה עליו. עוד הסביר מולה כי הגיעו קונטיינרים של הטף שנעצרו בנמל אשדוד. "זה לחם קיומה של הקהילה הזו וצריך לפתור את הבעיה", אמר.

מנהלת השירותים להגנת הצומח במשרד החקלאות, מרים פרוינד, אישרה כי ישנן 11 מכולות  עם גרעיני טף שתקועות בנמל אשדוד. לדבריה, אתיופיה לא מתעדת את הסחר והמשלוחים הגיעו מקניה עם תעודות קנייתיות מזויפות ולכן לא ניתן לשחררם.