במהלך השבת הציתו פלסטינים שדות סמוך לישוב יצהר בשומרון.
צוותי כיבוי שהוזעקו למקום הותקפו באבנים ואף אחד הפלסטינים שלף סכין ונורה בבטנו ע"י חבר כיתת הכוננות בישוב. צה"ל ירה גז מדמיע כדי לפזר את הפלסטינים.
הפלסטינים וארגון השמאל הקיצוני "בצלם" טוענים מנגד כי חבר כיתת הכוננות של היישוב יצהר פתח בירי חי לעבר פלסטינים מהכפר עוריף, דרומית לשכם, בזמן שאלה עסקו בכיבוי שריפות שהציתו מתנחלים.
ראש המועצה האזורית שומרון, גרשון מסיקה, אמר הערב כי "אנשי השמאל הקיצוני לא מתעדים, אלא מציירים האירועים. מדובר במעלילים ומסיתים מקצועיים והציבור מוקיע אותם ובז להם. אני מחזק את ידי חברי כיתת הכוננות של יצהר, שהוזעקו לכבות הצתה מטרים מבתי הישוב, ומצאו את עצמם במארב מתוכנן מראש של מחבלים חמושים באבנים ובמצלמות של בצלם".
מסיקה הוסיף "חברי כיתת הכוננות פעלו כפקודות ועל פי המצופה מהם והצילו חיים. היורה פעל על פי ההוראות כשהתגונן בפני מחבל ששלף סכין ע"מ להרוג. חמור שבצלם צינזרו את שליפת הסכין. אני דורש מרשויות הבטחון להוציא צוי הרחקה מנהליים לפעילי השמאל הקיצוני והמסיתים האחרים המסכנים חיים בפרובוקציות היזומות שלהם".