
גורמים בכירים בישראל תוקפים במילים חריפות את איומיו של יו"ר הפרלמנט האיראני, עלי לריג'אני, לפיו אם תהיה התערבות צבאית בסוריה תתפשט האש גם למדינת ישראל.
"איראן מנסה לנהל את המזרח התיכון בזמן שהיא תומכת ברצח ההמוני בסוריה, וזאת מבלי שיש לה יכולת גרעינית. תארו לכם מה יקרה אם יהיה ברשותה נשק גרעיני", אמר הגורם הבכיר.
המשנה לראש הממשלה והשר לעניינים אסטרטגיים, משה (בוגי) יעלון, התריע אמש (רביעי) כי איראן ממשיכה בפיתוח תוכנית הגרעין שלה במקביל לשיחות שהיא מקיימת עם המערב.
"איראן צוחקת כל הדרך אל הפצצה", טען יעלון בכנס "אתגרי הביטחון במאה ה-21" במכון למחקרי ביטחון לאומי בתל אביב. "אין שום סימן מצדה שהיא מרגישה מאוימת, למרות קשיים כלכליים. זה עדיין לא הביא את המשטר אל הדילמה של פצצה או הישרדות. הם לא שם".
המשנה לראש הממשלה הוסיף והסביר כי "האיום האיראני אינו רק על מדינת ישראל. אנחנו השטן הקטן ואמריקה היא השטן הגדול. יש פה משטר עם שאיפות הגמוניות שמלוות באמונה דתית משיחית אפוקליפטית. לכן, בדרך זו אחרת, צריך למנוע מהמשטר הבלתי קונבנציונלי הזה יכולת בלתי קונבנציונלית".
