ראש הממשלה, בנימין נתניהו ושרת התרבות והספורט, לימור לבנת, ערכו היום (ראשון) במשרד רה"מ קבלת פנים חגיגית לבוריס גלפנד, סגן אלוף העולם בשחמט, ששב ארצה בסוף השבוע האחרון ממוסקבה שם התמודד על תואר אלוף העולם.
במהלך הפגישה אמר ראש הממשלה לגלפנד: "תוך כדי דיונים, צפיתי בחדר סמוך במהלכים שלך. אני בטוח שהרבה ישראלים גאים בהישגך והרבה יותר ישראלים אוהבים עכשיו את משחק השחמט. מדינת ישראל היא מעצמת מוח, ושחמט הוא משחק של מוח. בזכות אנשים כמוך נהפוך את ישראל למעצמת שחמט".
גלפנד סיפר לראש הממשלה כי אליפות העולם בשחמט עוררה עניין בינלאומי רב והעובדה כי שחקן מישראל עלה לשלב הגמר העניקה למדינה מעמד מכובד. "חשוב שנמשיך לפתח את הענף וליזום תחרויות בינלאומיות שיביאו להכרה בשחמטאים ישראליים". גלפנד הוסיף כי הוא זוכר את המשחק לפני כשנתיים מול ראש הממשלה: "זה כל כך יפה לראות ראש ממשלה שמשחק שח. אני בטוח שהיכולות בתחום השחמט, מסייעות בקבלת החלטות חשובות אחרות".
השרה לבנת בירכה את גלפנד ואמרה לו: "במשך כמעט שלושה שבועות ריתקת מדינה שלמה לקרב המוחות המותח שניהלת מול יריבך. גרמת לאזרחי ישראל לחוש גאווה גדולה, ועל אף שלא זכית לבסוף בתואר, עבורנו אתה אלוף".
"בזכותך ילדי ישראלי יודעים היום יותר על משחק השחמט וחולמים לשחק כמוך", הוסיפה לבנת, "תרמת תרומה אדירה להגברת המודעות הציבורית לענף בארץ ואפשר לומר ששמת אותו על המפה. משרד התרבות והספורט רואה חובה להמשיך לתמוך באופן שוטף בענף השחמט והיום אנו מכריזים על יוזמה חדשה שאני מאמינה כי היא עשויה לסייע בחיזוק הענף ובטיפוחו. בנוסף, מתוכננת לנו בחודש אוקטובר הקרוב חגיגת שחמט נוספת כשבאילת תתקיים אליפות אירופה לקבוצות ומועדונים בשחמט בהשתתפות למעלה מ- 50 מדינות. מדובר באחד מהאירועים החשובים בעולם השחמט ואין לי ספק שהיא תרכז עניין רב".
היוזמה החדשה של השרה לבנת בשיתוף משרד רה"מ כוללת הענקת תמיכה להקמת עשרות מועדוני שחמט בערים בישראל. בשלב זה מדובר בפרויקט לשנים 2012-2013.
התמיכה בהקמת המועדונים שתוצע לרשויות המקומיות במסגרת סל הספורט, תצטרף לתמיכה השוטפת שמעניקים המשרד והמועצה להסדר ההימורים בספורט לענף השחמט בישראל. יצוין כי בשנת 2012 זוכים איגוד ואגודות השחמט לתמיכה שוטפת של משרד הספורט והמועצה להסדר ההימורים בסך כ- 1.2 מיליון שקל. בנוסף לכך יועבר בשנה זו תקציב נוסף בסך כ- 1.2 מיליון שקל לקיומה של תחרות אליפות אירופה לקבוצות מועדונים בשחמט שתתקיים בעיר אילת בחודש אוקטובר השנה.




