
בית המשפט המחוזי בירושלים דחה הבוקר (חמישי) את עתירת ארגוני זכויות האדם נגד שר הפנים, אלי ישי, בדרישה לבטל גירושם של המסתננים מדרום סודן.
בית המשפט הותיר את ביטול מדיניות ההגנה הקולקטיבית למסתננים מסודן בעינה.
שר הפנים, אלי ישי, הביע סיפוק בעקבות החלטת בית המשפט, "אני מברך על ההחלטה, שתאפשר לגורמי האכיפה לגרש כ-1,500 מסתננים שהגיעו מדרום סודן ומקווה שזהו רק הצעד הראשון בשורת צעדים שיאפשרו לנו לגרש גם את נתיני אריתריאה וצפון סודן".
עוד אמר השר "עד להרחקת כל המסתננים, אני דבק בעמדתי לבנות עיר אוהלים ומתקני כליאה נוספים לאיכלוס כל המסתננים, כדי שלא יתפזרו בערי ישראל ויתמקמו בהן".
"לא מדובר על מלחמה כנגד המסתננים, אלא מדובר על מלחמה לשימור החלום הציוני יהודי בארץ ישראל", הוסיף ישי.
ח"כ דני דנון (ליכוד), הנציג הישראלי הראשון אשר ביקר בדרום סודן, הדגיש כי כבר לפני 8 חודשים דרום סודן רצתה לקלוט את אזרחיה אך העתירות לבג"ץ הן שמנעו זאת, "מדובר בתחילת הפתרון לבעיית המסתננים בישראל - היום הדרום סודאנים ובהמשך נגרש את כולם".