האביב הערבי מעניק רוח גבית לתנועת חמאס, הרואה בעלייתם לשלטון של האחים המוסלמים במצרים ובמדינות ערביות נוספות, גורם המשנה את מאזן הכוחות באזור היכול לסייע במאבק מול ישראל.

חבר הפרלמנט מטעם חמאס, ואיל אל-חוסני, אומר בראיון לעיתון הרשמי של חמאס "פלסטין" (7.6.12), כי שחרור אל-קודס קרוב היום יותר מבעבר לשחרור בזכות האביב הערבי.

לדבריו, ההתפתחויות באזור מובילות ל"התממשות ההבטחה של אללה לשחרור אל-קודס מציפורני הכיבוש", המתמודדת עם ניסיונותיה של ישראל לרוקן את ירושלים מתושביה המוסלמים.

הוא קרא לממשלות הערביות, ובפרט לממשלות ירדן, מצרים וסעודיה, למלא את חובתן בהגנה על המקומות הקדושים מפני "הייהוד וזיוף ההיסטוריה של הכיבוש", בהדגישו את החשיבות של פעולה מתואמת במסגרת תכנית עבודה כוללת לחיזוק העמידה האיתנה של תושבי ירושלים הערבים באדמתם.

עוד ציין חבר הפרלמנט אל-חוסני, כי סעיפי הסכם הפיוס הלאומי בין פתח לחמאס הם חלק מ"ההתנגדות", ואחד הצעדים לקראת "שחרור האדמה". הוא הביע התנגדות לדרישת ממשלת רמאללה לערוך בחירות מקומיות, ותבע לדבוק בהסכם המורה על בחירות במקביל לנשיאות, לפרלמנט ולמועצה הלאומית הפלסטינית.

בהתבטאות שר הביטחון ברק על אפשרות לנסיגה חד צדדית מאיו"ש רואה אל-חוסני איום חדש של ישראל על הרשות הפלסטינית, שנועד ללחוץ עליה להסכים למו"מ. עם זאת, העריך, כי המצב הפוליטי בישראל והתנאים החדשים במזרח התיכון ובזירה הפלסטינית ימנעו מישראל ליישם תכנית כזו.