
במשך שנים ארוכות היה ברור, כי מאחורי טבח 11 הספורטאים הישראלים באולימפיאדת מינכן עומדים מחבלי ארגון "ספטמבר השחור, אולם העיתון הגרמני "דר שפיגל" חושף היום תמונה מורכבת יותר.
על פי חשיפת ה"דר שפיגל", המתבססת על תיק בן 2,000 עמודים של "המשרד הפדראלי להגנת החוקה", אשר נחשף לבקשת העיתון, גורמים ניאו נאציים בגרמניה סייעו למחבלי "ספטמבר השחור" לבצע את הטבח.
בין השאר נחשפה בכתבה תכתובת בין המשטרה המקומית בדורטמונד ובין המשרד להגנת החוקה, ממנה עולה כי שבעה שבועות לפני מתקפת הטרור נפגש אדם בשם "סאאד וואלי", שתואר כ"בעל חזות ערבית", באופן מעורר חשד עם פעיל ניאו-נאצי בשם ווילי פוהל.
"סאאד וואלי" היה שם הכיסוי של אבו דאוד, מראשי "ספטמבר השחור" וממארגני הטבח במינכן.
מהכתבה עולה, כי פוהל סייע לאבו דאוד להשיג מסמכים מזוייפים, בין השאר דרכונים, ואף סייע לו בתנועה ברחבי גרמניה. פוהל עצמו מצוטט ב"דר שפיגל" כאומר, "הסעתי את אבו-דאוד ברחבי גרמניה, שם הוא נפגש בערים שונות עם פלסטינים".
היום מתפרנס פהול ככותב ספרי-בלשים, תחת שם אחר, ומעיד כי "מבלי להיות מודע, היה קשור למבצעי הטבח באולימפיאדה".
במהלך האולימפיאדה שהתקיימה במינכן בשנת 1972 נרצחו 11 ספורטאים, מאמנים ושופטים, חברי המשלחת הישראלית, על ידי מחבלי "ספטמבר השחור". שניים מהספורטאים נרצחו במגורי המשלחת בכפר האולימפי ותשעת האחרים, שהוחזקו כבני ערובה, נרצחו במהלך ניסיון חילוץ כושל של המשטרה הגרמנית בשדה תעופה סמוך. באירוע נהרגו גם שוטר גרמני וחמישה משמונת המחבלים.