במליאת הכנסת הועלתה אחר הצהריים (רביעי) סוגיית דו"ח המאחזים של הועדה בראשות השופט בדימוס אדמונד לוי.
יו"ר האיחוד הלאומי, חבר הכנסת יעקב כץ, כצל'ה, העריך שפרסום עיקרי הדו"ח ב'ישראל היום' התאפשר רק לאחר שראש הממשלה נתניהו אישר זאת ורצה בכך. בהמשך דבריו הביע כצל'ה תקווה שמספר המתיישבים ביהודה ושומרון ילך ויגדל, ובתום דבריו ביקש מהממשלה לחשוף את פרטי הדו"ח שכזכור עיקריו פורסמו הבוקר בעיתון.
חבר הכנסת עתניאל שנלר (קדימה) ציין בנאומו במליאה כי דו"ח טליה ששון שדו"ח השופט לוי נועד להחליפו היה דו"ח פוליטי שמי שניסחה אותו היא עורכת דין בעלת אג'נדה פוליטית ברורה. לעומת זאת, אומר שנלר, ועדה מכובדת כועדת לוי אינה כזו שכן היא מורכבת מאישים משפטיים בעלי שיעור קומה ובעלי יושרה. שנלר קרא לממשלה לקבל את המלצות הועדה ללא שיקולים פוליטיים כאלה ואחרים.
במענה לחברי הכנסת עלה להשיב השר לאיכות הסביבה גלעד ארדן שקבע כי את דו"ח טליה ששון כתבה מי שעמלה במרץ רב כדי לפרש את החוק על פי תפיסת עולמה הפוליטית.
השר ארדן סיפר שבימים אלה ראש הממשלה לומד את הדו"ח והאמור בו ולאחר מכן הדו"ח יופץ ויפורסם בציבור. להערכתו הדברים יתרחשו בתוך ימים אחדים ולאחר מכן יתקיים דיון בועדת שרים על המסקנות.
נזכיר כי על פי האמור ב'ישראל היום' נמסר הדו"ח לעיונו של היועץ המשפטי לממשלה, ונאמר בו כי "בתום בחינת עבודה הוועדה ובהתחשב בדברים שנשמעו, המסקנה הבסיסית היא שמנקודת המבט של המשפט הבינלאומי אין דיני 'הכיבוש' חלים בנסיבות ההיסטוריות והמשפטיות המיוחדות של הנוכחות הישראלית ביהודה ושומרון במשך עשרות שנים. כמו כן, אמנת ז'נבה הרביעית בעניין העברת אוכלוסייה אינן חלות ולא נועדה לחול לגבי התיישבות דוגמת זו של ישראל ביו"ש", מצטט העיתון מתוך הדו"ח.
עם זאת צוין בדו"ח כי "ללא אישור הממשלה, הוקמו עשרות שכונות חדשות, לעיתים ללא קיומו של קשר קרקעי רצוף עם יישובי האם, ואף מחוץ לתחום השיפוט שנקבע לו. תופעה נרחבת זו דרשה מימון רב ולכן הוועדה מתקשה להאמין כי נעלמה מעיניהם של שרי הממשלה ואלה שעמדו בראשה".
הועדה קובעת כי במקרה שנבנו ישובים המוגדרים כבלתי מורשים על אדמות מדינה או אדמות שנרכשו ע"י ישראלים, בסיוע של גורמים ממלכתיים, הרי שאין מקום להרוס ולפנות את הישובים ומהלך כזה אינו מעשי. משום כך יש למצוא חלופות בדמות פיצוי לבעלי הקרקע. הועדה קובעת שהמדינה עצמה הובילה למציאות הנוכחית ועל כן אין מקום לבצע הרס בישובים.
הועדה מסכמת וממליצה לממשלה להבהיר את מדיניותה בשאלת ההתיישבות הישראלית ביו"ש כדי למנוע פרשנות של החלטותיה; יישוב חדש יוקם רק לאחר שהממשלה או ועדת שרים שהוסמכה החליטה על כך; והרחבתו של יישוב אל מחוץ לתחום השיפוט טעונה החלטה של שר הביטחון או ועדת שרים לענייני התיישבות, וזאת בידיעת ראש הממשלה.
ועדת לוי ממליצה עוד כי כדי למנוע אי ודאות וכדי לקדם היציבות, מוצע שישראלים ופלשתינים ירשמו את זכויותיהם בקרקעות בתוך תקופת זמן מוגדרת, שבין ארבע לחמש שנים. בסופה מי שלא יבצע את הרישום יאבד את זכויותיו.
בנאומו ציין השר ארדן כי הוא אמנם רואה בפרסום זה בשורות, ואולם הוא עדיין אינו יודע אם אכן זהו תוכן הדו"ח האמיתי.