
המנהיג העליון האירני, עלי חמינאי, הורה למנהיג החיזבאללה חסן נסראללה לעזוב את לבנון ולהגיע לטהרן, מחשש שחייו יהיו בסכנה עם נפילת אסד. כך מדווח העיתון הכוויתי "א סיאסה".
על פי העיתון, המשטר האירני בראשותו של חמינאי נאלץ להכריע בין שתי אופציות העומדות בפניו, במידה ושלטון אסד ייפול. הראשונה - להתחיל להזרים לחיזבאללה בלבנון נשק חדיש וכבד, על מנת לבסס את ה"זרוע האיראנית" באיזור לאחר התפוגגות משטר אסד, וכן לתגבר אותם בחיילים איראנים נוספים על אלו שכבר נמצאים בלבנון.
השניה - לפנות בזמן הקרוב את כל חיילי משמרות המהפכה האיראנים הנמצאים בדרום לבנון ובביירות והבאת מפקדים בכירים, ובראשם מזכ"ל התנועה חסן נסראללה, לטהרן, מחשש לחיסולם עם נפילת משטר אסד. לפי העיתון, האיראנים בחרו ככל הנראה באפשרות השניה.
עוד דווח כי כחלק מההערכות האיראנית לקראת נפילת משטר אסד, העבירו האיראנים את כל מחנות מגורי החיילים האירניים הפועלים בסוריה - ללבנון. למעשה רוב החיילים האיראנים יוצאים לגיחות מבצעיות בסוריה דרך מעבר הגבול בלבנון, ולאחר מכן הם שבים למנוחה והצטיידות באזור הבאקעה בלבנון, המוכר יותר כ"חיזבאללה לנד", שבו אין לצבא הלבנוני אפשרות לבקר ללא תאום והסכמה מראש מצד.