שני בני אדם נפצעו הבוקר באורח קל ובינוני בקריסת קומה בבניין ברח' מלכי ישראל 13 בשכונת גאולה בירושלים.
המשטרה עיכבה לחקירה את מנהל העבודות במקום. פרמדיקים של מד"א שהוזעקו למקום סרקו את האזור ואיתרו שני הנפגעים שקיבלו טיפול ראשוני במקום והועברו לבית החולים שערי צדק בעיר.
תחילה היה חשש כי במבנה שקרס ישנו עוד אדם שנלכד וצוותי כיבוי האש והעירייה החלו בפינוי ההריסות, אולם החשש נשלל ובשלב זה נמשך פינוי ההריסות. לאזור הקריסה הגיעו אלפי סקרנים אשר מכבידים על הטיפול באירוע ובמשטרה מבקשים מהם לעזוב את האיזור.
חזי רוט חובש 'איחוד הצלה' סיפר: "הגעתי ממקום עבודתי הסמוך לאירוע ואזרחים סיפרו כי קיר המבנה קרס באיטיות ונשפך על הכביש והמדרכה, עדיין לא ברור אם ישנם לכודים בתוך המסעדה או תחת גל האבנים, הענקנו אני וחובשים נוספים של 'איחוד הצלה' טיפול רפואי לפצוע קל עד בינוני שפונה לבית החולים, עשרות חובשי 'איחוד הצלה' כוחות כיבוי ומשטרה פועלים במקום".
בשעה זאת נערכים להריסתו של המבנה שקרס, על פי החלטת הגורמים בשטח המבנה יהרס כולו, עד היסוד. ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, הגיע לאזור קריסת המבנה בשכונת גאולה והתייחס לאירוע החריג והחמור. "זאת המציאות של ירושלים, יש כאן בתים בני למעלה ממאה שנה והעיריה צריכה לראות איך לטפל בעניין. מנגד צריך לזכור שישנה אחריות גם על התושבים", אמר ברקת.
מפקד כבאות ירושלים, שמוליק פרידמן, אמר לערוץ 7 כי ככל הנראה שימוש בפטיש אוויר במהלך השיפוץ של הבניין בשכונת גאולה גרם לקריסת המבנה. גרוסמן ציין כי צריך להיערך לרעידות אדמה ולקחת בחשבון כי מבנים רבים בעיר לא יעמדו ברעידה שכזו.
























