
ביום שני הקרוב תצא לצ'ילה משלחת בראשות ד"ר אבי שפירא, יו"ר ועדת ההיגוי הבינמשרדית להיערכות לרעידות אדמה. מטרת המשלחת היא ללמוד מניסיונה של צ'ילה על היערכות והתמודדות עם רעידות אדמה חזקות וצונאמי.
בלשכת ראש הממשלה מציינים כי יציאת המשלחת מתאפשרת הודות למאמץ משותף של משרד החוץ וועדת ההיגוי להיערכות לרעידות אדמה, בשיתוף עם רשות החירום הלאומית של צ'ילה, ומשתתפים בה נציגים של משרדי ממשלה (משרד ראש הממשלה, משרד החוץ, משרד האוצר, המשרד לביטחון פנים, משרד החינוך ומשרד השיכון), פיקוד העורף, רח"ל, מד"א, נציבות כיבוי האש והמכון הגיאולוגי.
במהלך הביקור ייפגשו חברי המשלחת עם מקביליהם העוסקים בהיערכות לרעידות אדמה וצונאמי, ועם גורמים העוסקים בבנייה נגד רעידות אדמה, הפעלת מערכות התרעה, הדרכת האוכלוסייה ועוד.
כן, יבקרו חברי המשלחת במקומות שנפגעו ברעידת האדמה מהקשות בעולם (8.8) שהתרחשה בצ'ילה ב-2010 ועימה התמודדה בהצלחה.
בחודש שעבר פקדה רעידת אדמה את הים התיכון באזור האי רודוס. הרעש הורגש ברחבי ישראל. מוקד הרעש נמצא 111 ק"מ מדרום מזרח לרודוס, כ-570 ק"מ צפונית מערבית לישראל, ועוצמתו הייתה 5.7 דרגות בסולם ריכטר.
מהמכון הגיאופיסי בלוד נמסר אז כי "הרעידה התרחשה בעומק של 50 קילומטרים והורגשה במספר ישובים ובהם תל אביב, ירושלים ועפולה".
חודשיים קודם לכן הורגשה בישראל רעידת אדמה בעוצמה של 5.3 בסולם ריכטר.