אפל בבית המשפט. ארכיון
אפל בבית המשפט. ארכיוןפלאש 90

הקבלן דודי אפל יכנס היום (שני) לכלא, לאחר שב-31 במאי השנה דחה שופט בית המשפט העליון, סלים ג'ובראן, את בקשת רשות הערעור שהגיש על הרשעתו.

אפל, אשר היה פעיל מרכזי בליכוד במשך שנים, נחשב למקורבם של כמה מראשי המדינה, אך מאז הוגש נגדו כתב האישום לפני כתשע שנים התרחק ממעורבות פוליטית.

נזכיר כי בית משפט השלום קבע, כי אפל פעל באמצעות חברת מגדל הזוהר לבנין לתשלום שוחד, יחד עם אחרים, בשלושה מקרים שונים.

במקרה הראשון הורשע המבקש בעבירה של תשלום שוחד לבני רגב, ראש עיריית לוד בתקופה הרלבנטית. במקרה השני הורשע אפל בתשלום שוחד לזמיר בן ארי, ראש המועצה המקומית גבעת שמואל בתקופה הרלבנטית. במקרה השלישי הורשע אפל בתשלום שוחד לעודד טל, סגן מנהל מחוז המרכז במנהל מקרקעי ישראל בתקופה הרלבנטית.

"כידוע, טענות בדבר טעות בישום הדין במקרה הפרטני, מקומן בערכאת הערעור, ולמעט במקרים חריגים בהם יש מקום מטעמי צדק להתערבותו של בית משפט זה, למבקש זכות לטעון את טענותיו באשר לטיב הדין החל בפני שתי ערכאות בלבד. כך הוא הדבר אף ביחס לטענותיו העובדתיות של המבקש", קבע השופט ג'ובראן.