נעם גרשוני עם פרס ונתניהו
נעם גרשוני עם פרס ונתניהועמוס בן גרשום לע"מ

שרת התרבות והספורט לימור לבנת הודיעה לפני זמן קצר בטקס קבלת הפנים שנערך למשלחת הפראולימפית בבית הנשיא כי משרדה יעניק את הפרסים לששת הספורטאים שגרפו 8 מדליות ולמאמניהם.

כך לדוגמה, לטניסאי נועם גרשוני יוענק סכום של 250 אלף שקל על זכייתו ולמאמנו האישי סכום של 125 אלף שקל נוספים.

שרת התרבות והספורט, לימור לבנת אמרה כי "כל ספורטאי יודע שמצוינות בספורט היא דרך חיים, חתירה בלתי נגמרת לפסגה, מתוך מסירות התמדה, והקרבה לעיתים יוצאת דופן. האתגר שלכם הספורטאים הפראולימפיים הוא גדול פי כמה כיוון  שאתם בנוסף למסירות, ההתמדה, הנחישות וההקרבה נדרשים להתגבר על מגבלות פיזיות,לשם כך דרוש לא רק חוזק פיזי אדיר, לא רק חוסן מנטאלי, אלא גם ואולי בעיקר גדלות רוח.".

לבנת אמרה לספורטאים, "אתם עושים את זה בצורה מופלאה. בשבועות האחרונים ריגשתם וריתקתם מדינה שלמה שעקבה אחריכם והתפללה להצלחתכם. הודעתי כבר בעבר שאני רואה בכם חלק בלתי נפרד מהספורט הישראלי ובהתאם משרד הספורט מעניק לכם באופן שוויוני לספורטאים האולימפיים את כל התנאים הדרושים להצלחתכם".

"כמו בתנאים גם בפרסים-  משרד הספורט מתגמל אתכם באופן שוויוני  על ההישגים האדירים שלכם. שכן, עבורנו מדליה פראולימפית שווה למדליה אולימפית. אני גאה להעניק פרסים כספיים לששת הספורטאים הפראולימפיים שמקדישים את חייהם לספורט והובילו במשחקים האולימפיים את הספורט הישראלי להישגים יוצאי דופן", הוסיפה.

הטניסאי נועם גרשוני- זוכה מדליית זהב בטניס יחידים ומדליית ארד בטניס זוגות- 250,000 שקל, ובנוסף מאמנו יזכה בסכום של 125,000 שקל.

השחיינית ענבל פיזרו שזכתה בשלוש מדליות ארד במשחים  50 מ' חופשי, 100 מ' חופשי ו – 200 מ' חופשי תקבל פרס בסך 170,000 שקלים , ומאמנה האישי יקבל 85,000 שקלים.

רוכב האופניים קובי ליאון , שזכה במדליית כסף בתחרות אופני הכביש במקצה נגד השעון, והקלע דורון שזירי שקטף כסף בתחרות הקליעה בשלושה מצבים, יקבלו כל אחד פרס בסך 150,000 שקלים ומאמניהם האישיים יקבלו כל אחד 75,000 שקלים.

השחיין יצחק ממיסטלוב שזכה במדליית ארד במקצה 200 מ' חופשי, יקבל פרס כספי בסך 100,000 שקלים ומאמנו האישי יקבל 50,000 שקלים.

הטניסאי וינברג שרגא שזכה יחד עם נועם גרשוני במדליית ארד בטניס זוגות יקבל פרס בסך 70,000 שקלים ומאמנו האישי יקבל 35,000 שקלים.

סה"כ יוענקו פרסים בסך 890,000 שקלים לספורטאים הפראולימפיים ולמאמניהם יוענקו פרסים בשווי כולל של 445,000 שקלים.