שבת שלום
שבת שלוםפלאש 90

איש העסקים החרדי חיים יעקב לייבוביץ', פתח בהליכי היפרדות מחברת קידוחי הנפט והגז שמן שבבעלותו. זאת, בהוראת רבותיו שייעצו לו לעשות כן בשל חילולי השבת הכרוכים בקידוחים.

על פי "כלכליסט" שדיווח על כך, העסקה מתרחשת דווקא בתקופה שבה החברה שבבעלותו זכתה ברישיון לקידוח - דבר העשוי להוביל להתעצמותה הכלכלית של החברה.

לייבוביץ', בעל השליטה העיקרי והמרכזי בחברה, החליט על כך לאחר שהתברר לו מעל כל ספק כי לא ניתן לקיים קידוחים ולהפסיקם משבת לשבת. על פי הדיווח, העסקה תבוצע במחיר נמוך באופן משמעותי ממחיר הבורסה.

את מרבית מניותיו מוכר לייבוביץ' לשותפו אברהם נניקשוילי שעם המכירה צפוי להפוך לבעל המניות בגדול בחברה ואף לחברת לפידות שבשליטת יעקב לוכסנבורג.

כאמור, שמן קיבלה באחרונה אישור רשמי מהוועדה המחוזית דרום להפקדת תוכנית קידוח הנפט "ים 3" השוכן לחופי אשדוד. עבודתה של אסדת הקידוח בפרויקט צפויה להתחיל כבר בנובמבר.