מי אמר שבישול לא יכול להיות מהנה?

ספר בישול בקונספט חדש: יצירה וחגיגה, שירה וציורים וגם... מתכונים מיוחדים ומפתיעים.

רחל בן אליהו , ה' בחשון תשע"ג

מי אמר שבישול לא יכול להיות מהנה?-ערוץ 7
בישול חמין
צילום: פלאש 90

עסיס רימוני
איריס פורת
הוצאת דני ספרים, 143 עמ'.

איריס פורת תמיד אהבה אומנות: כתיבה ויצירה. היא גם תמיד אהבה לבשל.

כשגילתה את עולמו של הקב"ה וחזרה בתשובה – לא רצתה לוותר על העולמות שהיו מרכז חייה בשנים הקודמות. ובעצם, למה לא?

בספר חדש מבית הוצאת 'דני ספרים' רקחה פורת מתכונים מיוחדים, כשהיחס לכל מתכון אינו טכני בלבד, אלא חגיגה של יצירה סביבו.

במקום למצוא את המתכון רק לצד תצלום מעניין, כמקובל בספרי המתכונים שממלאים את מטבחי, יש לפני כל ספר איזשהו קטע שרואה בחומרי הגלם של המנה המוצעת גם יצורים חיים משל עצמם. (לא רק הדגים והתרנגולת ז"ל אלא גם הבמיה והשום).

הספר כולו, בפורמט אלבומי מהודר ביותר, ממש ספר מתנה, משדר רצון עז של הכותבת להעביר את האהבה לבישול יצירתי לנשים נוספות.

המתכונים מוגשים ברגש, עם איורים נלהבים המשמשים מעין "פרומו" לכל מתכון, יחד עם הטקסט שחיברה על המתכונים, שמוגשים בהרבה נועם ואהבה.

המתכונים עצמם- מגוונים למדי, אך כשאת המתכון על סלט משמש וחומוס מקדים תיאור על כך שארבעים יום לפני השידוך כבר הוכרז שהם מתאימים – מי אני שאפקפק בטעם הנוצר מהשילוב היילודי.

מצד שני, ניתן מקום מפורט לנישות שלרוב אינן מושקעות בספרי הבישול: מתכונים מגוונים לחמין – מחמין אפונה ועד חמין מקרוני, ופרק שלם העוסק בעוגיות ממולאות אגוזים.

מתאים במיוחד לעקרת הבית המשקיענית ולזו שרוצה להרגיש שבישול הוא לא רק טכני.