
יו"ר מפלגת העבודה, שלי יחימוביץ, ביקרה בפריז באוגוסט האחרון. הביקור אורגן בחשאיות מוחלטת והיו שותפים בו קומץ יועצים בסביבתה. בפגישה עם נשיא צרפת, פרנסואה הולנד, בנושא הסכסוך הישראלי-פלסטיני, התבטאה יחימוביץ בקווים דומים לראש הממשלה בנימין נתניהו.
בכל הנוגע לתהליך המדיני, ציינה יחימוביץ כי תדרוש מהפלסטינים להכיר בישראל כמדינה יהודית, כך מתפרסם בעיתון "הארץ". בנוסף קראה לחדש את המשא ומתן ללא תנאים מוקדמים, כגון דרישת יו"ר הרשות אבו מאזן להקפיא את הבנייה ביהודה ושומרון.
שני מברקים שוגרו באחרונה משגרירות צרפת למשרד החוץ בירושלים. על המברק חתומים דיפלומטים שהתלוו לפגישותיה. "הנשיא הולנד שאל את יחימוביץ' מהי עמדת מפלגת העבודה בנוגע לחידוש המשא ומתן עם אבו מאזן", נכתב במברק שהגיע כאמור לידי עיתון "הארץ". "יחימוביץ' ציינה כי מפלגתה בעד חידוש מיידי של המשא ומתן ללא תנאים מוקדמים, מתוך מטרה להגיע לפתרון של שתי מדינות באמצעות פשרה טריטוריאלית, שמירה על ביטחונה של מדינת ישראל, כמו גם הכרה פלסטינית בזכותה של ישראל להתקיים כמדינה יהודית-דמוקרטית", נכתב במברק.
דרישותיו של נתניהו להתנעת המשא ומתן מול הפלשתינים- בלי תנאים מוקדמים, ללא הקפאת הבנייה והכרה במדינת העם היהודי, הדרישות האלה הינם עקרונות מהותיים במדיניות נתניהו. במפלגת העבודה יש מי שטוען ששלי יחימוביץ לא עוסקת בנושאים מדיניים, כעת אולי מעדיפים במפלגת העבודה שיושבת הראש תעסוק רק בנושאים כלכליים.
