פגיעת רקטה באשדוד. ארכיון
פגיעת רקטה באשדוד. ארכיוןפלאש 90

חברי התשיעייה התכנסו בליל אמש כדי לקבל החלטה באשר להפסקת אש אפשרית ולנצור את האש בעזה, אולם נראה שלפחות חלק מתושבי הדרום אינם מרוצים.

"אני ליכודניק, אבל אם ראש הממשלה בנימין נתניהו מפסיק כעת את המבצע אני לא מצביע בשבילו", אמר הבוקר (ג') איציק, אחד מתושבי אשדוד העובד במרכז המסחרי ברובע ד' בעיר. "לא ייתכן שנספוג כל כך הרבה אש במשך ארבע שנים, וכעת, כשבאים לעשות סוף לכל זה תוך הענקת גיבוי מוחלט לצמרת המדינית – הם משתפנים. אם הם שפנים – לא אצביע להם".

גם ברובעים החרדיים באשדוד נשמעו אמירות ברוח זו. "כל המשפחה שלי נצורה בממ"ד כבר ששה ימים עוד מעט, אנחנו מעניקים לצה"ל, לראש הממשלה ולשר הביטחון, את כל הגיבוי הדרוש מאיתנו כדי שיהיה כאן שקט בשנים הקרובות, אבל אם עכשיו הוא נסוג אחרונית ונוצר את האש ולא נכנס קרקעית לעזה, יתברר שכל ההקרבה שלנו היתה לשווא", טוען משה כהן, תושב רובע ז'. "שייכנסו לעזה ויתנו לנו שקט תמידי".

גורמים מדיניים הבהירו הבוקר (ג') כי בישיבת שרי התשיעייה שהסתיימה בסביבות ארבע לפנות בוקר הוחלט כי ישראל תחתור בכל הכוח לרגיעה.

"המטרה היא להגיע להפסקת אש ולא להמשיך את המבצע", אמר הגורם המדיני. עם זאת, עדיין לא התקבלה החלטה רשמית.