הרב ישראל מאיר לאו
הרב ישראל מאיר לאוצילום: פלאש 90
הרב הראשי לתל אביב, הרב ישראל מאיר לאו, התייחס לפיגוע שאירע במרכז תל אביב בצהריים.



"קשה לומר כי הפיצוץ באוטובוס בשדרות שאול המלך בעיר בא לי בהפתעה. מלשכתי למקום הפיצוץ מפרידים עשרות מטרים בלבד, ורעם ההתפוצצות וצפירות כוחות ההצלה בעקבותיו - החרישו כל אוזן באזור".



הרב הוסיף "עקב אירועי המלחמה בדרום וניסיונות הסרק של טילי הפאג'ר 5 שנורו לעבר תל אביב ולא פגעו בה, צפוי היה הניסיון 'בעל הותק' של פיגוע בתחבורה ציבורית. אני מקווה כי לא הייתה שאננות יתר ולא זלזול בדרכי הבדיקה שגרמו לאסון הזה, כי אחרי שנים של הימנעות מפיגועים מסוג זה משתלטת השאננות והאדישות בנוסח 'לי זה לא יקרה'.



"אני מתפלל להחלמתם המלאה והמהירה של פצועי הפיגוע שישובו במהרה לבתיהם בשלום. אני מצפה מממשלת ישראל וזרועות הביטחון לבער מן השורש את קני המרצחים מתוך ידיעה ברורה כי כל הארץ חזית. 'ולא עכברא גנב-חורא גנב' את החורים הללו יש לסתום ויפה שעה אחת קודם".



הרב ביקש להתפלל להחלמת הפצועים ולקרוא את פרקי תהילים כ', קכ"א, ק"ל, קמ"ב.