מזהם? שמן זית
מזהם? שמן זיתפלאש 90

הרבנות הראשית לישראל פירסמה הערב (רביעי) רשימת שמני זית המשווקים בימים אלו בחנויות לקראת חנוכה, ומוצגים ככשרים למרות שאין להם פיקוח כשרותי.

ברבנות מדגישים כי בשמן זית שכשרותו מזוייפת קיים לעיתים גם חשש לערלה, מורכבות גידולי שמיטה (שמן ישן), שימוש ברכיבים נוספים שאינם כשרים או ללא כשרות לפסח, טבל, חומרי טעם וריח, צבעי מאכל, אמולסיפייר לא מאושר וכו'.

ברבנות מסבירים כי לרוב ניתן לזהות את שמני הזית המזוייפים על פי מחירם הנמוך הנע בין ₪ 20-10 לליטר.

הממונה על אכיפת חוק ההונאה בכשרות ברבנות הראשית לישראל, הרב רפי יוחאי, הסביר אשתקד בראיון לערוץ 7 כי "הפיתוי לזייף את השמן הוא גדול. מחיר ליטר שמן סויה הוא כחמישה ש"ח ליצרן ואילו שמן זית עולה כ-40 ש"ח. לכן יש יצרנים שמערבבים עם השמן זית שמנים נוספים כגון שמן סויה. הערבוב נעשה על ידי כך שהיצרן לוקח במקרה הטוב, עד 15% שמן זית, ומערבב אותו עם שמן סויה ולפעמים אין כלל שמן זית".

לרשימת השמנים המזוייפים לחצו כאן