ציפי לבני
ציפי לבניפלאש 90

יו"ר קדימה לשעבר, ציפי לבני, הודיעה שלשום (שלישי) במסיבת עיתונאים בבית סוקולוב על ריצה לכנסת בראש רשימה עצמאית, וכעת היא נדרשת להרכיב את רשימת מפלגתה לכנסת.

יחד עם לבני פרשו מ"קדימה" 7 חברי כנסת, אשר צפויים להשתלב ברשימה במקומות גבוהים, אולם כעת היא מבקשת לרענן את הרשימה בשמות בולטים שאינם מקרב חברי הסיעה.

בין השמות שמוזכרים בימים אלו כמועמדים ניתן לציין את האלוף (מיל') עמרם מצנע, לשעבר יו"ר העבודה וראש עיריית חיפה, אשר קרוב לסיכום על הצטרפות ללבני. שם נוסף שהוזכר כמי שלבני פנתה אליו הוא ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, אשר מזוהה כיום עם מפלגת העבודה.

בעיתון "הארץ" דווח, כי לבני סיכמה עקרונית עם "התנועה הירוקה" על הצטרפותה למפלגה החדשה והיא תקבל נציג במקום שייחשב ריאלי להיכנס לכנסת. לבני מקיימת גם מגעים מתקדמים עם "מימד", בראשות ח"כ לשעבר הרב מיכאל מלכיאור. גם תנועת "המחנה המשותף" הודיעה על תמיכתה בלבני.

תת אלוף במיל' ישראלה אורון, לשעבר קצינת ח"ן ראשית וסגנית היועץ לביטחון לאומי, צפויה אף היא להיות משובצת ברשימת המפלגה החדשה. עוד מוזכר כמועמד להצטרף לרשימתה של לבני חה"כ לשעבר מטעם קדימה, האלוף במיל' פרופ' יצחק בן ישראל.