
האם זה מה שיוביל לשחרורו של האסיר החרדי בבוליביה? ששה בכירים בצמרת הממשל בבוליביה נעצרו בחשד שניסו לסחוט את האסיר החרדי יעקב אסטרייכר מבורו פארק העצור בבוליביה מזה כשנה וחצי ללא משפט. בין העצורים נמנה השופט שאסר אותו לפני כשנה וחצי.
הדרמה בעניינו החלה ביום ראשון השבוע כאשר רשויות החוק בבוליביה פתחו בגל מעצרים בקרב בכירי ממשל הקשורים לפרשה. העצור המרכזי הוא שר בכיר במדינה החשוד כי מכר עשרות טונות של אורז שהיו בשדות אורז השייכות לאסיר החרדי, לאחר שהוחרמו על ידי השלטונות, והוא קיבל על כך בתמורה 9,900 דולר.
העצור חשוד כי סחט את אסטרייכר תוך הבטחה שיפעל לשחרורו מהכלא, ומנגד אסטרייכר לא יתבע אותו על כך שמכר את האורז.
תובע המדינה עדכן את אסטרייכר על המעצר וחשף בפניו שבימים הקרובים יבוצעו עוד מעצרים. לטענתו, 11 אנשי ממשל חשודים להפרת סמכויות בעניינו ובמשפטו של אסטרייכר.
לאחרונה אושפז האסיר החרדי בבית החולים לאחר שהתגלה כי הוא חולה במחלה קשה. ביום שישי שעבר נערך שוב דיון בבית המשפט וכפי שהיה בעשרות הדיונים האחרונים בענינו, בית המשפט נקלע שוב למבוי סתום ולא הגיע להכרעה. למרות זאת החליט לדחות את הבקשות לשחררו לפחות למעצר בית.