אירוע ההוקרה בלשכת ראש העירייה
אירוע ההוקרה בלשכת ראש העירייהאביטל כהן

רוביק דנילוביץ, ראש עיריית באר שבע, קיים בלשכתו יום הוקרה לפצועי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה.

את הישיבה פתח ראש העירייה וברך על היוזמה שהתרחשה, הוא דיבר על החשיבות להוקיר את האנשים שנפצעו וממשיכים לחיות. "65 שנה הוכרנו את החללים וכעת הגיעה תנועת בני עקיבא והחליטה בעזרת העיר באר שבע לציין יום שבו מדינת ישראל תוקיר שאופן ממלכתי וציבורי את פוצעי צה"ל".

סרן אביחי נטף, קצין מצטיין, נפצע באורח קשה במהלך פיגוע בעמנואל לפני כעשור, בפיגוע נהרג הקצין שלחם איתו. אביחי סיפר בפגישה כי שמח מאוד על יוזמת יום ההוקרה. מאז שנהרג הקצין שלחם איתו ליוו אותו רגשות אשם מאוד גדולים על העובדה שדווקא הוא ניצל ולא נהרג.

יום ההוקרה גרם לו לחוש גאווה על הפעילות ביום הפיגוע בעמנואל ובמיוחד על המאבקים היום יומיים איתם הוא נאלץ להתמודד.



אריה רוזנפלד, פצוע ממלחמת לבנון הראשונה, סיפר כי היום הזה משמעותי במיוחד עבורו, אריה החליט לקחת חלק פעיל ביום ההוקרה ועבר בין הכיתות ובתי הספר וסיפר את סיפורו, החלק המשמעותי עבורו היתה התרגשות של בני הנוער מהסיפור שלו.



רוזנפלד הרגיש את הצורך לחשוף ולספר את סיפורו והפידבקים מבני הנוער נתנו לו כוחות וציפייה כי בשנה יציינו את היום הזה בכל מוסדות החינוך בארץ.

אליעד אברקי, רכז מחוז דרום, יוזמי יום ההוקרה לפצועי צה"ל,  "חז"ל אומרים שיש שלושה חלומות שמתגשמים, חלום שחרית, חלום שנשנה וחלום שחלם לו חברו. חלום שאתה גורם לחבר שלך גם לחלום. בחודשים האחרונים החלום שלנו, נוער בני עקיבא הפך להיות חלומם של ארגון נכי צה"ל, של מוסדות החינוך, של עיריית באר שבע ואין לי ספק כי הצלחנו להגשים את החלום ולקיים את היום הזה בזכות החלום שכולנו חלמנו יחד".

שוש לוי, מפקחת בכירה מטעם משרד החינוך אמרה כי "היום הזה מעביר מסר של ערכים של חוזק של מסירות למולדת ושל אתגרים יום יומיים. היום הזה הוא שיעור אחד גדול ועוצמתי ואנחנו תקווה שהתלמידים יצאו עם מסרים שילוו אותם בהמשך חייהם".