
פרקליטות המדינה הודיעה לפני זמן קצר (חמישי) לשר החוץ, אביגדור ליברמן, כי החליטה להעמידו לדין באשמת הפרת אמונים בפרשת השגריר מבלארוס ולסגור את התיק המרכזי שהתנהל נגדו בפרשת חברות הקש.
היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, החליט לסגור את התיק המרכזי שייחס לליברמן עבירות של הלבנת הון, קבלת דבר במרמה ומרמה והפרת אמונים בחשד לקבלת מיליוני דולרים מאילי הון כמרטין שלאף ומיכאל צ'רנוי, דרך חברות זרות בזמן שכיהן בתפקידים ציבוריים.
התיק בגינו ליברמן צפוי לעמוד לדין, פרשת בלארוס, החלה בשנת 2008 אז קיבל שגריר ישראל בבלרוס, זאב בן אריה, בקשה לסיוע בחקירת ליברמן, ובן אריה עדכן את ליברמן בעניין ומסר לידיו פרטים בנושא. נגד בן אריה הוגש כתב אישום, בו נקבע כי מסר מידע בלי סמכות, כששר החוץ לא הוסמך לראות את החומרים בעניינו.
בן אריה הודה במעשה והורשע בעבירות של גילוי בהפרת חובה ושיבוש הליכי משפט, וכן נדון לארבעה חודשי מאסר שהומרו לבסוף בעבודות שירות לקהילה.
במערכת הפוליטית דרשו שליברמן יתפטר מתפקידו בעקבות ההחלטה הצפויה של היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, בתיקו .
יו"ר מרצ, זהבה גלאון, הבהירה כי תעתור לבג"ץ נגד ליברמן אם לא יתפטר בעקבות החלטה להגיש נגדו כתב אישום. "בג"ץ קבע כי על שר בממשלה לנהוג על פי כללי יושר ומוסר, אבל ליברמן הפגין שחיתות ובריונות ומעל באמון הציבור", אמרה.
