
שר החוץ, אביגדור ליברמן, הגיב הערב להחלטה להעמידו לדין בפרשת השגריר זאב בן אריה. "החקירה נגדי נמשכת לא פחות מ-16 שנים", אמר ליברמן. "מיולי 1996 לא היה יום אחד שלא הייתי נחקר, חשוד או יעד מודיעיני....חקירה אחת מתמשכת".
"בשנת 2008 הייתי באופוזיציה ונסעתי בראש משלחת לגטו מינסק. בביקור השגריר ביקש לראות אותי. באתי למלון והוא העביר לי מעטפה. הסתכלתי, קראתי ואמרתי לו עזוב שטויות. זרקתי את המעטפה לאסלה", דברי ליברמן בכנס צעירים של "ישראל ביתנו" במועדון-בר בתל-אביב.
"אם אצטרך אשלם על זה את המחיר בגאווה. ברגע שנפלה ההכרעה ביקשתי מעורכי הדין שלי להוריד את החסינות, אני רוצה את המשפט מהיר ככל האפשר", דברי ליברמן. ליברמן רמז כי אין בכוונתו להתפטר.
השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, ברך הערב (חמישי) באירוע את אביגדור ליברמן " אנחנו מכבדים את מערכת החוק של מדינת ישראל, אבל אני אומר ליריבנו הפוליטיים – לכל אדם, גם אם הוא שר החוץ, יש זכות להוכיח את חפותו. כולנו מאחלים ובטוחים ששר החוץ בסופו של דבר יוכיח את חפותו גם בספיח קטן של הפרשה. אני רוצה לתת עצה ליריבנו הפוליטיים שמגדפים ומתלהמים: תהיו בני אדם".
היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, החליט היום להגיש כתב אישום נגד ליברמן בגין מרמה והפרת אמונים. במקביל ייסגר התיק המרכזי נגדו, וייגנז האישום בעבירות חמורות בפרשת קבלת הכספים לחברות שהיו בשליטת ליברמן בעת שהיה איש ציבור.
