
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, פתח את ישיבת הממשלה השבועית בהתייחסות לנושאים שיעלו על סדר היום ובראשם השלמת נושא הפיצויים לתושבי הדרום.
"אנחנו מטפלים בעת ובעונה אחת בשלוש חזיתות. ישיבת הממשלה תיפתח היום בטיפול בדרום, שם החזית שקטה - אבל יש לנו ספיחים של טיפול בעורף עם מענקים נוספים שאנחנו ניתן לאנשים ולקהילה", אמר נתניהו.
לדבריו, "לכל הדעות היה טיפול מוצלח מאוד בהגנת העורף במבצע האחרון, ואני גם אקיים בהמשך היום דיון ממצה על לקחי העורף ב"עמוד ענן". ובכן, קודם כל המשך טיפול מוצלח בדרום".
נתניהו הוסיף, כי "במרכז אנחנו עדים לאחרונה לאירועים של הפרות סדר והתנכלויות לכוחותינו. נבקר יותר מאוחר היום בפיקוד מרכז כדי לעמוד מקרוב על ההתפתחויות וגם על הצעדים הנדרשים כדי לטפל בכל תרחיש אפשרי".
"אנו גם עוקבים אחר ההתפתחויות בסוריה יש שם התפתחויות דרמטיות כמעט מדי יום. אנחנו משתפים פעולה עם ארה"ב ויחד עם הקהילה הבינלאומית נוקטים בפעולות הדרושות כדי להכין את עצמנו לאפשרויות של שינויים מרחיקי לכת במשטר, עם השלכות על מערכות הנשק הרגישות שמצויות שם", הוסיף נתניהו.
