יוסף שפירא
יוסף שפיראצילום: פלאש 90

שרים בממשלה מותחים היום (שישי) ביקורת חריפה על מבקר המדינה יוסף שפירא, לטענתם העיתוי בו בחר המבקר להעביר את טיוטת דו"ח הנסיעות של ראש הממשלה והשרים לפני הבחירות, אינו מקרי.

השרים שמעו על טיוטת דו"ח המבקר באמצעי התקשורת, עוד לפני שקיבלו אותה לידיהם.

"לרוץ לעיתונאים לפני שהמבוקרים מקבלים את הדו"ח בעצמם זה לא ראוי, ובתקופת בחירות ייתכן שעומדים מאחוריו מניעים זרים" אמר אחד השרים לגל"צ, שר אחר מתח ביקורת על המבקר שפירא וכינה אותו "רודף תקשורת".

גם בליכוד תמהו על העיתוי, חודש לפני הבחירות, "מוזר שהדו"ח הגיע לתקשורת לפני שהגיע לראש הממשלה. מוזר לא פחות שזה קורה פחות מחודש לפני הבחירות".

יו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט, אמר היום בפאנל פוליטי שהתקיים ברמת גן כי גם כתב האישום שהוגש תקופת קצרה לפני הבחירות, תמוה בעיניו, "כביכול זה עוזר לנו כי זה פוגע ביריבים, אבל זה לא בסדר. איך זה שחוקרים את ליברמן 12 שנה וזה צץ בדיוק לפני הבחירות? ואיך זה שפרשת 'ביבטורס' יושבת אצל המבקר תקופה כל-כך ארוכה ובדיוק שלושה שבועות וחצי לפני הבחירות מצאו את הצורך להפיץ את זה? אי אפשר היה להמתין שבוע אחרי הבחירות?"

יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, ח"כ אורי אריאל, התייחס גם הוא ואמר כי "זו בסך הכל טיוטה, לא דו"ח סופי. לא היה קורה דבר אם היא הייתה נמסרת בעוד חודש".