יושבי הראש של יש עתיד והתנועה, יאיר לפיד וציפי לבני, תקפו בחריפות את תשדיר התעמולה של ש"ס "כוכבית גיור" שיוצא נגד חלק מציבור עולי חבר העמים.
"תשדיר החתונה הנלעג של ש"ס ששודר אתמול, הוא דוגמה מובהקת של יהדות חשוכה המטיפה לשנאה", כתב בפייסבוק יאיר לפיד, "איך הם מעיזים לעלוב כך בעולים מברית המועצות לשעבר? איך אלה שאינם משרתים בצבא מעיזים להשמיץ את אלה שילדיהם מתגייסים לצה"ל באחוזים גבוהים ומגינים על חייהם? איך אלה שהפכו את הבטלה לדת מעיזים לפגוע באזרחים ישראלים שעובדים קשה וכספי המיסים שלהם מממנים את בחורי הישיבות? זוהי אינה יהדות, זוהי גזענות פשוטה ויש עתיד תילחם נגד כל נסיון לפגוע בעולים", הבטיח לפיד.
גם מספר 2 של לפיד, הרב שי פירון, תקף את התשדיר של ש"ס: "התשדיר, שהשפיל מאות אלפי עולים מברית המועצות לשעבר, הוא ביטוי ליהדות חשוכה, גזענית, פוגענית ופולשנית. אם הם יקבעו מיהו יהודי, ניאלץ לחיות במדינה גזענית הרודפת אחרי אזרחים נאמנים, הנושאים בנטל, ומשרתים את המדינה וערכיה באהבה ואמונה. היהדות של ש"ס אינה היהדות שלנו. מי שמוכן להרוויח עוד קול וחצי במחיר השפלתם של יהודים כשרים ונאמנים, ראוי להוקעה ציבורית רחבה".
ד"ר עליזה לביא, מספר 7 ברשימת "יש עתיד" אמרה "זהו יום עצוב ליהדות במדינת ישראל. תשדיר הבחירות של מפלגת ש"ס, שבחרה להביע זלזול במאות אלפי העולים מברית המועצות, מציב את היהדות כדת גזענית, חשוכה ופוגענית. מדובר בבעייה לאומית היורדת לשורשה של מדינת ישראל כמדינת העם היהודי וכמדינת קיבוץ גלויות. השאלה היא האם נבחר לקבל בזרועות פתוחות גם את אחינו מזרע ישראל שהגורל ההיסטורי הרחיק אותם מעלינו וכעת מבקשים לשוב לחיק היהדות.
גילויי גזענות מחליאים דוגמת תשדיר זה המביעים התנשאות ממסדית כלפי עולי ברית המועצות לשעבר הם ביטוי ליהדות חשוכה, המתרחקת מערכיה הבסיסיים של היהדות. מדובר בתוצאה ישירה של כך שבשערי העם היהודי עומדים דיינים לא ציוניים, והגיעה העת לשנות את המצב ולהחזיר את פניה היפות של היהדות למדינת ישראל".
בש"ס פרסמו אמש הודעת הבהרה בנושא. "לא אמרנו מילה רעה על איש, רצינו להזהיר מפני ההתבוללות. נישואי התערובת והגיורים הפיקטיביים יכולים להוביל להתבוללות ואיבוד הזהות היהודית של המדינה. מדינה שנאבקת בהתבוללות בחו"ל, לא יכולה לאפשר שתתרחש בתוכה התבוללות".
עוד נמסר כי "התשדיר נועד להמחיש את הקלות הבלתי נסבלת שבה ניתן לבצע נישואי תערובת בחסות החוק שניסה לקדם ליברמן, מבכירי הליכוד-ביתנו. לאור התגובות החיוביות שמתקבלות בקרב מצביעי ליכוד לשעבר, אנו מתכוונים להמשיך ולשדר את התשדיר גם מחר".
ח"כ נינו אבסדזה, יו"ר מטה עולים של מפלגת עבודה, ומשפחת אונגר מאשדוד פנו במכתב ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית, שופט בית המשפט העליון, השופט רובינשטיין לפסול את תשדיר ש"ס בטענה כי "התשדיר הוא גזעני ומציג את ציבור העולים באור מגוחך ונלעג". טרם ניתנה החלטה בעניין.
