הרב אליהו בן דהן
הרב אליהו בן דהןצילום: פלאש 90

גורמים בציונות הדתית הביעו בסוף השבוע זעזוע מהשימוש שעושה הליכוד בשמו של הרב אלי בן דהן בניסיון לפגוע ברשימת הבית היהודי.

בשיחה עם ערוץ 7 אמר גורם בכיר כי ניסיונות הליכוד לתלות ברב אלי בן דהן את הפגיעה הנגרמת לעיתים בציבור הנשים בבתי הדין הרבניים הוא לא פחות מחוצפה ורשעות, כלשונו.

"הרב בן דהן היה זה אשר קידם ככל יכולתו את קידום מצבן של הנשים בבתי הדין הרבניים. הוא היה זה אשר הקים את היחידה למאבק בתופעת העגונות ואף היה מי שדחף לשילובן של טוענות בית דין במערכת".

לדברי הגורם, "מי שפעם אחר פעם, בדילים מכוערים, דחף למינוים של דיינים שטובתן של הנשים אינה לנגד עיניהם, הם הפוליטיקאים מהמפלגות הגדולות בין השאר גם הליכוד. דייני בתי הדין הרבניים, כידוע, אינם עובדים אצל המנכ"ל".

אותו גורם מוסיף ומציין כי ממשלת הליכוד היא זו אשר העבירה את הרב בן דהן מתפקידו כמנכ"ל בתי הדין הרבניים על מנת "לתפור" תפקיד לבן משפחתו של אחד מבכירי ש"ס, מהלך שלמרבה המזל לא צלח לבסוף. מצבם של בתי הדין, אומר הגורם, ומצבן של הנשים בבתי הדין הורע באופן ניכר מאז שהוחלט להדיח את הרב בן דהאן באופן בלתי ראוי ובלתי תקין.

בתוך כך יש לציין כי סקרי סוף השבוע האחרון מעידים כי שרשרת הקמפיינים שניהל הליכוד נגד מועמדי מפלגת "הבית היהודי" לא שינתה את המפה. גם כעת נותר הליכוד סביב 33 עד 35 מנדטים ואילו הבית היהודי נע בין 13 ל-15 מנדטים.