
השר גלעד ארדן (ליכוד) התייחס לאפשרות כי שר החוץ יהיה יאיר לפיד ולא אביגדור ליברמן, כפי שתוכנן לפני הבחירות.
"יהיה מאוד מוזר שלפיד יהיה שר החוץ, בדיוק כפי שהיה כשעמיר פרץ קיבל את תיק הביטחון", אמר ארדן בראיון לערוץ 2.
לדבריו, למרות המשא ומתן שמתנהל בין הצדדים, לאחר התזוזה הקלה ביחסי הגושים יש אפשרות, כלשונו, להקים ממשלה גם בלי לפיד, "אני מציע לכולם להבין שבמשא-ומתן צריך להגיע גם לפשרות ולכן אני מציע לאנשי לפיד שלא להציב קווים אדומים ולא לטפס על עצים שיהיה להם קשה אחר כך לרדת מהם".
בהתייחסו למתקפה התקשורתית שניהל הליכוד נגד הבית היהודי במהלך ימי הבחירות, ארדן אמר "לא תקפנו את בנט, והוא זה שמתח ביקורת קשה מאוד נגד ראש הממשלה במהלך מבצע עמוד ענן ובמהלך הריסת הבתים במגרון".
לדבריו, כאשר מפלגת הבית היהודי לוקחת קולות מהליכוד, "אז טבעי שאתה רוצה לחדד את ההבדלים בינך לבין הרשימה שלו, בנושאים כמו מעמד האישה וסרבנות".
