דיפלומט מערבי וגורם ביטחוני דיווח בצהריים (רביעי) כי מטוסי חיל האוויר הישראליים תקפו הלילה מטרה בגבול סוריה-לבנון. אתר אמריקני מדווח כי יעד התקיפה היה שיירה שהובילה נשק.

מוקדם יותר היום דיווחו כלי תקשורת בלבנון כי מספר מטוסי צה"ל חדרו למרחב האווירי של המדינה במהלך הלילה ושבו על עקבותיהם. יש לציין כי לדיווח אין אישור רשמי בישראל.

על פי הדיווח שהובא בסוכנויות הידיעות הלבנונית צבא לבנון הוא שזיהה את הגיחות הישראליות ועקב אחר התנועה הישראלית בשמי המדינה.

על פי דיווח זה הגיחות החלו כבר בשעה תשע בערב וכללו ארבעה מטוסי קרב שהצפינו בשמיה של לבנון, עברו מספר אזורים במדינה ורק סמוך לשעה שתיים אחר חצות חזרו לגבול ישראל.

לפי שעה לא התקבל כל אישור רשמי מטעם גורם כלשהו בישראל, כמו גם התייחסות של דובר צה"ל לדברים.

הדיווחים מקבלים משמעות בעיקר לנוכח ההיערכות הישראלית המוגברת לנוכח האירועים במדינות הצפון, ובעיקרן החשש הישראלי מזליגת נשק כימי ואחר בסוריה לידי ארגוני הטרור ובכללם ארגון אל קעידה.

בהקשר זה נזכיר את פריסת סוללות כיפת ברזל בצפון בימים האחרונים. לפי שעה ההתייחסות הרשמית לפריסה זו היא תרגול הכוחות, ואולם פרשנים ביטחוניים קושרים בין הדברים.

באשר לחשש מזליגת נשק כימי לידי ארגוני הטרור נזכיר כי הדיווחים האחרונים מסוריה הם שכוחות המורדים התמקמו באתרים סמוכים למאגרי הנשק, ובישראל עוקבים אחר האפשרות שאלה ישימו יד על המאגרים הללו, אם כי גורם מדיני בכיר אומר כי עד כה אין אינדיקציות להשתלטות מסוג זה.