
דו"ח חדש של מועצת זכויות-האדם של האו"ם קובע, כי על ישראל לפנות מיד את כל המתנחלים ממה שמכונה בדו"ח "השטחים הכבושים".
מדובר בדו"ח המסכם את עבודתה של ועדה, אשר מונתה על ידי המועצה כדי לבדוק אם ההתנחלויות פוגעות בזכויות הפלסטינים.
בדו"ח שהכינה הועדה נקבע, כי על ישראל להפסיק מיד ובלי תנאים מוקדמים את כל פעילות ההתנחלות וליזום מהלך במסגרתו יפונו כל המתנחלים.
ישראל ניתקה קשר עם מועצת זכויות-האדם של האו"ם בז'נווה לפני כ-10 חודשים, לאחר שהמועצה החליטה להקים את ועדת-הבדיקה.
ישראל גם החרימה דיון בנושא שנערך השבוע במועצה.
ממשרד החוץ נמסר בתגובה, כי "הדרך היחידה לפתור את כל הבעיות העומדות ותלויות בין ישראל לפלסטינים, כולל את סוגיית ההתנחלויות, היא באמצעות מו"מ ישיר ללא תנאים מוקדמים. צעדים שתועלתם שלילית, כמו הדו"ח המונח לפנינו, רק יפגעו במאמצים למצוא פתרון בר קיימא לסכסוך הישראלי פלסטיני".
"למרבית הצער, המועצה לזכויות אדם הצטיינה מאז ומתמיד בגישתה החד צדדית והמוטה באופן שיטתי נגד ישראל. הדו"ח הנוכחי הוא עוד תזכורת עגומה לכך", מוסיפים במשרד החוץ.