
נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, גינה הבוקר (שלישי) את הניסוי הגרעיני שערכה צפון קוריאה, "מדובר בפעולה מתריסה שמערערת את היציבות האזורית".
"ארצות הברית תמשיך לנקוט בצעדים ההכרחיים כדי להגן על עצמה, והיא תעבוד בשיתוף פעולה עם הקהילה הבין-לאומית שצריכה לפעול עכשיו במהירות", הדגיש אובמה.
מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, פרסם הבוקר הודעת גינוי לניסוי הגרעיני שביצעה הלילה קוריאה הצפונית. באן אמר כי הניסוי הוא "הפרה ברורה ובוטה" של החלטות מועצת הביטחון.
גם בלונדון ובמוסקבה גינו את הניסוי הגרעיני, "אנו מגנים את הפעולות הללו על ידי צפון קוריאה שהעזה לערוך ניסוי דומה גם בדצמבר האחרון. זו הפרה בוטה של החלטת מועצת הביטחון של האו"ם".
צפון קוריאה אישרה הבוקר כי ביצעה בהצלחה ניסוי גרעיני תת קרקעי, זאת לטענתם, בתגובה ל"עוינות" האמריקאית. כך מדווחת סוכנות AFP.
"זהו ניסוי גרעיני שלישי שהוכתר בהצלחה. הניסוי הגרעיני נערך כחלק מצעדים כדי להגן על ביטחונה וריבונותה הלאומית של קוריאה", מסר גורם קוריאני לסוכנות הידיעות KCNA, "הניסוי נעשה בשל העוינות של ארצות הברית שהפרה את זכותינו לשגור לווינים".
"זה בלתי מתקבל על דעת שיהיה איום על ביטחונה של קוריאה הצפונית ומזרח אסיה", אמר היועץ לביטחון הלאומי של הנשיא צ'ון יונג וו.