פרופ' קווה
פרופ' קווהפלאש 90

החלטה של המועצה להשכלה גבוהה תאלץ את נשיא אוניברסיטת בר אילן, משה קווה, לסיים את כהונתו בתום הקדנציה הנוכחית, בעוד 8 חודשים.

ברשת ב' דווח, כי על פי החלטת המל"ג לא יכהן נשיא אוניברסיטה בתפקידו במשך למעלה מ-3 תקופות כהונה. למרות זאת פרופ' קווה לא יעזוב מיידית את התפקיד אלא יכהן בו עד תום הקדנציה, בעוד כ-8 חודשים.

קווה הוא הותיק ביותר מבין ראשי האוניברסיטאות בישראל. הוא נבחר לכהונה זו בשנת 1996 ויכהן בו כמעט עד סיומה של שנת 2013. קווה הספיק לכהן שלוש פעמים בתפקיד יו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות.

בדו"ח מבקר המדינה האחרון נמתחה ביקורת נוקבת על התנהלות אוניברסיטת בר אילן בתחומים שונים, בעיקר בנושאי מנהל ושכר.

ביקורת מפורשת נמתחה על הליך הארכת כהונתו של פרופ' קווה בתפקיד נשיא האוניברסיטה בפעם האחרונה. בדו"ח נטען כי לשכתו של קווה היתה מעורבת בתהליך הארכת הכהונה באורח בלתי ראוי.

בין המועמדים להחלפתו של קווה ששמם הוזכר באמצעי התקשורת ניתן להזכיר את שר המדע היוצא, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, אשר שימש כאיש סגל בכיר בטכניון עד לבחירתו לכנסת.