אתר פיצוץ רקטת גראד. ארכיון
אתר פיצוץ רקטת גראד. ארכיוןפלאש 90

גורמי ביטחון אומרים כי הרקטה שנורתה הבוקר מרצועת עזה אל דרום אשקלון הייתה מדגם גראד משופר, אם-75. הגורמים ציינו כי זו הפעם הראשונה שהפלסטינים יורים רקטה מן הדגם הזה.

ארגון גדודי חללי אל אקצא בעזה לקח את האחריות לביצוע הירי. בהודעה שפרסמו בעזה נמסר שהירי הוא תגובה על הריגתו של האסיר ערפאת ג'רדאת.

נשיא המדינה קיים הבוקר ביקור ממלכתי בעוטף עזה, מועצה האזורית שדות נגב ,במהלכו התייחס הנשיא לירי רקטת הגראד אמש, לשטח המועצה האזורית חוף אשקלון, "באופן יסודי שקט יענה בשקט. אין להם עניין להעלות להבות אבל אם יירו יקבלו תגובה".

בהתייחס לשאלת הכתבים על ההתפרעויות ביהודה ושומרון ענה הנשיא, "אני לא רוצה להיות נביא של פחד. יש להם אינטרס לשמור על שקט, מכיוון שאם אין שקט הם מסכנים את קיומם האזרחי החקלאי וההתפתחותי. אני אשמע בדיוק מראשי הביטחון מה קורה, איני יכול להגיב על שמועות".

במסגרת ביקורו הגיע הנשיא לחממת משפחת קוך שבמושב תקומה. הנשיא ביקש לחזק את ידי החקלאים בעוטף עזה על איתנותם נוכח המצב הבטחוני ואמר, "החקלאות בעוטף עזה היא חוד החנית של מדינת-ישראל. תחת ירי אתם מעבדים את האדמה ומייצרים תנובה לתפארת". הנשיא אף השתתף בקטיף עגבניות ולאחר מכן קיבל סקירה מקיפה של כל סוגי היבול ביישובי המועצה.