הנשיא עם ילדי שלווה
הנשיא עם ילדי שלווהצילום: סיון פרג'

נשיא המדינה, שמעון פרס, ואשת העסקים שרי אריסון פתחו יחד עם עובדי בית הנשיא  את יום המעשים הטובים אשר יתקיים מחר, בהקמת דוכני הפעלה, ממתקים וצבע לילדי מוסד שלווה- מוסד לילדים בעלי צרכים מיוחדים.

הנשיא הפעיל דוכן ממתקים, העניק לילדי שלווה, "שיפודי ממתקים" אשר הוכנו ביחד עם המתנדבים, וצבע יחד עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים ציור קיר מיוחד ססגוני שיקשט את קירות המוסד בהוספת ציור "לב" וכתב: "אוהב אתכם". 

פרס קרא לאזרחי ישראל לקחת חלק ביום ההתנדבות שייערך מחר, יום ג' ואמר בהלצה ביקורת על הישראלים, "לישראלים יש אופי מיוחד, לא תמיד אנחנו מתנהגים יפה, בדרכים אחד מנסה לעבור את השני, ובדיונים לעיתים אחד מנסה להפריע לשני- אבל כל הישראלים מתנדבים! מכיתה א' עד אחרון המבוגרים- אין ישראלי שאומר לא להתנדבות, אין כמו מדינת ישראל בהתנדבות הרחבה ואני מאד גאה על כך". הנשיא המשיך ואמר: "זהו יום של רוח טובה".

בנוסף, האזין הנשיא למקהלת ילדי שלווה, אשר שרו לו וניגנו על גיטרות ותופים, את "שיר המעשים הטובים" שכתבו לקראת האירוע, והצטרף אליהם לתיפוף כחלק בלתי נפרד מהלהקה.

הנשיא הודה לילדי שלווה ופנה אליהם באופן אישי, "בחרנו לפתוח מהמקום הזה, את יום ההתנדבות ואני כל כך שמח ומתרגש להגיע לבקר אתכם בכל פעם מחדש ולראות אתכם שמחים כמו כל אדם, במאבקכם להיות שווים".

"אני מתרגש מהשיר שחיברתם, שלווה זה לא רק בית- זה בית של מסירות טובה ואהבת האדם", הוסיף.

יום מעשים טובים הפך בשנים האחרונות ליום בינלאומי, ומצויין ב-50 מדינות, דוגמת ארה"ב, בולגריה, קנדה, צ'ילה, איטליה, ניו-זילנד, רוסיה, אוגנדה, דרום אפריקה, שוויץ, בריטניה, אוקראינה, אוזבקיסטן ומולדובה

הנשיא ברך את הנוכחים ופנה לאשת העסקים שרי אריסון ואמר, "שרי היא בנקאית ויש לה שני בנקים : בנק של כסף ובנק של מעשים טובים ובבנק הזה כולכם שותפים".

שרי אריסון, יוזמת יום מעשים טובים אמרה, "יום מעשים טובים הוא גאווה ישראלית. אני גאה להיות חלק מהעם הזה".

"מחר ייצאו למעלה מ-370 אלף ישראלים לעשות מעשה טוב למען הזולת. ביום זה מתבטלות כל ההפרדות: נשים וגברים, צעירים ומבוגרים, מאמיני כל הדתות, אתאיסטים ודתיים, כולם, ללא יוצא מן הכלל, מתלכדים כגוף אחד למטרה משותפת – עשיית הטוב למען האחר. ונפלא לראות את זה ולחוות את הרגעים של ה"ביחד" הזה, איך כולנו הופכים לאחד. המיזם הזה חצה גבולות והפך לגורם בינלאומי מאחד בזכות הפשטות שבו, ובגלל היכולת של כל אחד להתחבר אליו ולקחת חלק ביוזמה", אמרה אריסון.