
ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש הבוקר (ראשון) עם ח"כ דני דנון והציע לו לשמש בתפקיד סגן שר הביטחון תחת השר המיועד למשרד, משה (בוגי) יעלון.
דנון הודיע לננתניהו כי יקבל את ההצעה, אך הבהיר כי הוא עדיין רואה את עצמו מועמד לתפקיד שר במידה שיתפנה מקומו של אחד משרי הליכוד המיועדים.
בעמוד הפייסבוק שלו כתב דנון, "חברים יקרים, רציתי שתהיו הראשונים לדעת.ראש הממשלה הציע לי לכהן כסגן שר הביטחון בממשלה הבאה. אני רואה בתפקיד חשיבות רבה ויכולת אמיתית לתרום רבות למען המדינה, ולכן נעניתי להצעתו".
"אנו עומדים מול אתגרים ביטחוניים רבים, הן בגזרות רחוקות והן בקרובות. אני מתחייב למלא תפקיד זה במסירות ותוך שמירה על ערכי המחנה הלאומי", הוסיף דנון.
דנון ציין כאמור, כי "במידה ויתפנה מקום בממשלה, אין לי ספק שלאור דירוגי במקום החמישי בפריימריז אתמנה לתפקיד שר בממשלה ה-33 של מדינת ישראל".
חבר הכנסת צחי הנגבי נענה לפנייתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לעמוד בראש ועדת הכנסת במהלך צעדיה הראשונים של הממשלה.
ח"כ הנגבי יכהן בתפקיד עד שנה וחצי מיום כינונה של הממשלה כיו"ר ועדת הכנסת ולאחר מכם יכהן כסגן שר במשרד ראש הממשלה. במסגרת זו מתכוון ראש הממשלה להשתמש בכישוריו וניסיונו של סגן השר המיועד הנגבי בתחום המדיני והביטחוני.
הנגבי יחליף אז את ח"כ אופיר אקוניס שימונה כעת לסגן שר במשרד ראש הממשלה המקשר בין הכנסת לממשלה וימלא תפקיד זה עד לחילופין עם צחי הנגבי.
