אדל ביטון
אדל ביטוןבאדיבות המשפחה

השב"כ, בסיוע מחוז ש"י וצה"ל, עצר את מבצעיו של פיגוע השלכת אבנים אשר התרחש לפני 10 ימים, ב- 14 במרץ, סמוך לאריאל שבשומרון.

בפיגוע נפצעו שבעה אזרחים ישראלים, ביניהם ילדה בת שלוש אשר נפגעה באורח אנוש. הפיגוע כלל זריקות אבנים לעבר כלי רכב שנסעו בכביש חוצה שומרון בסמוך לכפר חארס שבשומרון. כתוצאה מיידוי האבנים נפגעו מספר כלי רכב.

אדוה ביטון, תושבת יקיר, שנסעה עם שלושת בנותיה בכביש זה, איבדה את השליטה על הרכב, והתנגשה בחלקה האחורי של משאית אשר חנתה בצד הכביש. כתוצאה מההתנגשות נפצעו האישה ושתיים מבנותיה באורח בינוני. הבת אדל בת השלוש נפצעה באורח אנוש.

בעקבות הפיגוע פתחו כוחות הביטחון בשורת פעולות מידיות, שכללו מעצרים וחקירות, במטרה לזהות את המעורבים בפיגוע. בשב"כ מציינים, כי המעורבים בפיגוע, 5 צעירים כבני 16-17 מהכפר חארס, הודו בחקירתם בשב"כ במעורבות בפיגוע, וחקירתם נמשכת.

בשב"כ מדגישים, כי "בחודשים האחרונים התגברה בגזרת איו"ש התופעה של טרור מקומי, ובפרט אירועי השלכת אבנים לעבר כלי רכב אזרחיים, הנעים בכבישים ברחבי איו"ש. תוצאותיו החמורות של פיגוע זה ממחישות שוב את הסיכון הגלום באירועים אלה של טרור מקומי".