ענת קם היום
ענת קם היוםצילום: פלאש 90

חודשים ספורים לאחר שבית המשפט העליון קיצר את עונש המאסר שהוטל עליה תובעת עיתונאית "וואלה" לשעבר, ענת קם, את העיתון 'הארץ' והכתב אורי בלאו.

קם טוענת בתביעה, כי בלאו ו"הארץ" לא עמדו בחובתם העיתונאית ולא שמרו על חסיונה כמקור עיתונאי. לטענתה, בעקבות רשלנותם של הכתב והעיתון נחשפה זהותה ונגרם לה נזק כבד.

בתביעתה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב באמצעות עו"ד אילן בומבך ויריב רונן, דורשת קם פיצוי כולל בסך 2.6 מיליון שקל, הכולל גם שיפוי בשל שכר הטרחה ששילמה לעורכי דינה לאורך השנים האחרונות, שהסתכם ב-420 אלף שקל.

נציין כי קם הורשעה במסגרת הסדר טיעון בעבירה של ריגול חמור (איסוף והחזקת ידיעות סודיות), לאחר שהודתה כי בעת שירותה הצבאי בלשכת אלוף פיקוד המרכז דאז יאיר נוה, בין 2005 ל-2007, אספה בתיקייה מיוחדת יותר מ-2,000 מסמכים ומצגות ברמות סיווג ביטחוני גבוהות, ובסמוך לשחרורה העתיקה את המסמכים לשני תקליטורים לשם פרסומם בציבור.

קם העבירה את המסמכים לבלאו, שפירסם בהתבסס עליהם סדרת תחקירים ב"הארץ".

קם נדונה תחילה ל-4 שנות מאסר וחצי, אולם בית המשפט העליון קיצר את עונשה בשנה. היא מרצה את עונשה בכלא נוה תרצה החל מנובמבר 2011.