
השר לעניינים אסטרטגיים, יובל שטייניץ, אמר הבוקר (ראשון) בראיון לרשת ב', כי אינו סבור שיש ממש בדיווחים ששר-החוץ של ארצות-הברית, ג'ון קרי, יבקש מטורקיה לתווך בין ישראל לרשות הפלסטינית.
שטייניץ ציין, כי מערכת היחסים המתקיימת כיום בין אנקרה לירושלים איננה הופכת את טורקיה למתווך מתאים, ומעבר לכך אין תחליף למו"מ ישיר בין הצדדים.
אתמול (שבת) דווח בכלי תקשות בטורקיה, כי מזכיר המדינה האמריקני, ג'ון קרי, יבקש מהטורקים להצטרף לתהליכי השלום בין ישראל לבין הפלסטינים, בשל ההשפעה של טורקיה על תנועת חמאס.
לפי דיווח בעיתון הטורקי "הורייט", קרי, ידון עם ראש ממשלת טוריה, ארדואן, גם בשיקום היחסים בין ירושלים לאנקרה.
"לטורקיה יש השפעה גדולה על הפלסטינים. יש לה את היכולת לדחוף את הפלסטינים לקבל את עקרונות הקוורטט ולהמשיך הלאה על הבסיס שלהם", אמרה השבוע דוברת מחלקת המדינה האמריקנית, ויקטוריה נולנד.
