חוששים מביקורת? וינשטיין
חוששים מביקורת? וינשטייןפלאש 90

היועץ המשפטי לממשלה פנה למשרד הפנים, הרשות הממשלתית למים ולביוב ורשות החברות הממשלתיות, ומסר הנחיות בעניין מינויים בתאגידי מים וביוב בתקופת בחירות לרשויות המקומיות.

ההנחיה, אותה העביר היועמ"ש באמצעות המשנה ליועמ"ש (כלכלי-פיסקאלי) קובעת כי ככלל, מועצות רשויות מקומיות לא תפעלנה למינוי דירקטורים בתאגידי מים וביוב במשך ששת החודשים הקודמים למועד הבחירות, אלא אם מדובר במקרים שבהם אין מניין חוקי בדירקטוריון. מינויים אלה יהיו של נציגי ציבור ועובדי עירייה שאינם מכהנים במשרות אמון.

עם זאת, יתאפשרו מינויים של דירקטורים נוספים באישור הממונה על התאגידים ברשות המים, אם קיימת לכך הצדקה מיוחדת ובלבד שלא יהיו חברי מועצה או בעלי זיקה אישית, עסקית או פוליטית לחבר מועצה או לשרים.

בנוסף נקבע כי אין למנות מנכ"לים חדשים במשך ששת החודשים הקודמים לבחירות ברשויות המקומיות, אלא אם הליך האיתור מצוי כבר עתה בשלבים מתקדמים. נקבע כי יש לפעול למינוי מחדש של אותם מנהלים כלליים המסיימים את תפקידם או למינוי ממלא מקום מקרב העובדים הבכירים באותו תאגיד, וזאת לתקופה קצרה בלבד - עד למינוי מנכ"ל חדש לאחר תום הבחירות או לאחר ששה חודשים מתום הבחירות, לפי הקצר מביניהם.

מינויים כאמור ייבחנו על ידי רשות המים והם צריכים לקבל גם את אישורה של הוועדה לבדיקת מינויים, הפועלת מכוח חוק החברות הממשלתיות, התשל"ה-1975. ההנחיה מותירה פתח, במקרים חריגים ביותר לממונה על התאגידים ברשות המים להורות לדירקטוריון למנות מנהל כללי באמצעות ועדת איתור, אם אין חלופה סבירה אחרת. הליך איתור כאמור ילווה בבדיקה קפדנית של תקינות ההליך על ידי רשות המים.