
יו"ר תנועת 'הכל חינוך', דב לאוטמן, השתתף היום (ראשון) בכנס תל אביב ה-8 לחינוך וקרא לממשלה שלא לקצץ בתקציב משרד החינוך.
"הממשלה הזו צריכה להניף את דגל החינוך עוד לפני דגל הביטחון", קרא לאוטמן לבאי הכנס.
הוא טוען כי בלי השקעה במערכת החינוך לא תהיה השקעה במערכת הביטחון. "יש להשקיע בחינוך על מנת לצמצם את הפערים שקיימים בחברה, אם לא נעשה זאת נידרדר להיות מדינה ים תיכונית", טען.
לאוטמן הדגיש כי הוא ותנועת 'הכל חינוך' לא ירפו "עד אשר הממשלה תבין שאסור לקצץ בתקציב החינוך".
שר החינוך, הרב שי פירון (יש עתיד) השתתף גם הוא בכנס תל אביב בשיתוף סמינר הקיבוצים, והבהיר כי משימתה של מערכת החינוך "היא להחזיר את החלום לבית הספר, לבסס שפה גבוהה במערכת החינוך, לבסס שפה של תקווה, לחנך את התלמידים למחויבות לערכים, ללמוד לחיות בחברה של מחלוקות".
השר ציין, כי על מנת להשיג את המטרות הללו צריך להפריד את החינוך מהפוליטיקה. "חייבים לדבר על תכניות ארוכות טווח שלא לוקחות בחשבון אורכה של קדנציה.
"צריך להתאים את הלמידה למאה ה- 21. למידה המאפשרת חשיבה ביקורתית המאתגרת ומניעה את התלמידים לפעולה. למידה שהופכת את הלומד להיות שליח של המחשבה. המטרה שלי היא שכל תלמיד יוכל לבטא את עצמו ולהיות תלמיד מצטיין. יש לגייס את המורים הטובים ביותר למערכת החינוך. זו משימה לאומית", הוסיף השר.
השר פירון התייחס גם לקיצוץ הצפוי בתקציב החינוך ואמר: "לא יהיה קיצוץ בשכר המורים. לא יפוטרו מורים ולא יקוצצו שעות הוראה במערכת החינוך".
