פוקאצ'ה מדהימה
פוקאצ'ה מדהימהעל המשקל

חג השבועות מתקרב ועימו עוגות הגבינה, הבורקסים, הפשטידות, הפסטות ועוד מאכלים בלתי נשכחים.

שלחו למדור המתכונים בערוץ 7 את המתכון המיוחד שלכם ותוכלו לזכות בשוברי קנייה ל'על המשקל' – רשת חנויות למוצרי אפייה, תבלינים, פיצוחים, מוצרי טבע ועוד.

פרס ראשון: שובר קנייה בסך 300 ₪.

9 זוכים נוספים יקבלו שובר קנייה בסך 100 ₪.

התחרות בחסות 'על המשקל' מרכז קניות שער בנימין, קניון הגבעה – גבעת שמואל וקרני שומרון - גם בפייסבוק.

לשליחת מתכון לחצו כאן

 

בנתיים תהנו מעוד מתכון באדיבות 'על המשקל':

פוקצ'ה מקמח מלא

 

1 ק"ג קמח 70% עדין

1.5 כפות שמרים יבשים

1 כף מלח

1 כף סוכר קנים

3 כוסות מים קרים

1/4 כוס שמן זית

מעט עשבי תיבול לפי הטעם (טימין, רוזמרין)

 

אופן ההכנה:

 

   מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים ביחד עד שהשמרים והסוכר נבלעים בקמח.

   מוסיפים 2.5 כוסות מים קרים ומתחילים ללוש.

   לאחר שהבצק מתחיל להתאחד, מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד.

   מניחים בקערה, מברישים במעט שמן זית מכסים בשקית ניילון (לא ניילון נצמד) ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

   לאחר התפחה מחלקים לכדורים בגודל הרצוי ומתפיחים שנית.

   לאחר התפחה שניה, משטחים את הכדור לעובי של 1-1.5 ס"מ, ויוצרים מעט גומות עם האצבעות.

   מברישים בשמן זית, מפזרים מלח גס ומעט עשבי תיבול ואופים בחום של °200, כ- 10 דק'.

   לאחר שהפוקצ'ה כמעט מוכנה יש להעביר לתחתית התנור למס' דקות לקבלת מרקם קראנצ'י.

 

הערות:

   מומלץ להשתמש במים קרים מאוד, ניתן להשרות מס' קוביות קרח במים מעט לפני הכנת הבצק.

   ניתן להחליף את העשבי תיבול בשלל טעמים לבחירתכם: גמבות קלויות, סילאן וטחינה, חצילים קלויים ועוד...