
שר הכלכלה, סייר היום (חמישי) במכון התקנים הישראלי, וביקש לסייע ליזמים ולעסקים באמצעות מתן אפשרות לרכוש מארז תקנים הרלוונטי לפעילותם, בכ- 90% ממחירו המקורי.
בנוסף, במסגרת צמצום הסבך הבירוקרטי, סיכם השר עם מכון התקנים כי מעתה יספק ליזמים ולעסקים את כל המידע לו הם זקוקים בתהליך ההתארגנות ובניית העסק, כולל הכוונה. הדבר ייעשה באמצעות מערך מחשוב מקוון שיאפשר גישה למידע בזמן אמת. מערך המחשוב יכלול ספריית מידע אשר תתאים לדרישות היזם או בעל העסק באופן אישי.
שר הכלכלה ציין בדבריו "הבטחנו להיות פותחי הסתימות של המשק הישראלי, וזה צעד חשוב בכיוון הנכון. בסופו של דבר עידוד של עסקים קטנים ובינוניים, ושחרורם מהעונשים הבירוקרטיים המיותרים הם המפתח לפיתוח הכלכלה ולצמיחה. יש לנו בישראל את המוחות הטובים ביותר – נותר לנו רק לסייע להם להתפתח".
דני גולדשטין, מנכ"ל מכון התקנים הישראלי אמר "יזמים ועסקים קטנים ובינוניים יוכלו ליהנות משירותיו של מכון התקנים הישראלי וכן יוכלו לקבל ייעוץ מטובי המומחים בגיבוש רשימת התקנים שתסייע להם להתקדם עסקית".
